5 δραματικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης που θα μας καθηλώσουν

5 δραματικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης που θα μας καθηλώσουν

Η νέα σεζόν μοιάζει να είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες τηλεοπτικά, αφού λαμπροί και ταλαντούχοι ηθοποιοί θα παρελαύνουν σε όλα τα κανάλια προσφέροντας μας δυνατές στιγμές έρωτα, πάθους, δράματος, ίντριγκας και ιστορικών περιπετειών που θα μας συναρπάσουν.

Συντονιστείτε, λοιπόν, και μάθετε περισσότερα για τις 5 πιο καθηλωτικές τηλεοπτικές σειρές της φετινής σεζόν.

To Κόκκινο Ποτάμι / Open TV

Η νέα σειρά εποχής του Μανούσου Μανουσάκη, με πρωταγωνιστές τους Ιωάννη Παπαζήση, Αναστασία Παντούση, Τάνια Τρύπη και Κωνσταντίνο Καζάκο, δεν θα μπορούσε παρά να προκαλέσει κύματα ενθουσιασμού από το πρώτο μόλις επεισόδιο! Εξάλλου, ο έμπειρος σκηνοθέτης της σειράς δεν μας έχει συνηθίσει σε κάτι λιγότερο από μεγάλες επιτυχίες όλα αυτά τα χρόνια…

Περίληψη της σειράς:

Η ιστορία που διηγείται «Το Κόκκινο Ποτάμι» είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895. Ξεκινά όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 12χρονο γιο της, τον Μίλτο, µε την μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαϊδη. Ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, καθώς σύμφωνα µε το μουσουλμανικό νόμο αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου. Οι επιθέσεις των φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις δύο οικογένειες, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Οι δυο νέοι θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Xωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Όλη αυτή η ιστορική συντέλεια μεταφέρεται με ορμή στο πεδίο της ανθρώπινης εσωτερικότητας μέσα από έναν σφοδρό έρωτα, γίνεται ζωή, καθημερινότητα, όνειρο, ελπίδα – ένας νέος κόσμος που θα γεννηθεί με επώδυνο τρόπο. Κοσμοϊστορικά γεγονότα, που ξεπερνούν τα ανθρώπινα μεγέθη, έρχονται αντιμέτωπα με ζωές φαινομενικά ασήμαντες στη σκιά της ιστορικής συγκυρίας, που ωστόσο έχουν τη θεμελιώδη δύναμη να δώσουν υπόσταση στα μεγάλα και σημαντικά. Θα καταφέρει ο έρωτας να κερδίσει;

Άγριες μέλισσες / Ant1

Μία ακόμη σειρά που έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις φέτος, είναι οι «Άγριες Μέλισσες» με την υπογραφή του  Λευτέρη Χαρίτου. Το καστ αποτελείται από ταλαντούχους ηθοποιούς, όπως η Κάτια Δανδουλάκη, ο Λεωνίδας Κακούρης, η Κατερίνα Διδασκάλου, ο Γιώργος Σουξές και η Θεοφανία Παπαθωμά.

Περίληψη της σειράς:

Τρεις γυναίκες, τρεις αδελφές που την δεκαετία του ’50, μένουν ορφανές, μόνες τους σε αυτόν τον κόσμο, χωρίς να τις προειδοποιήσει κανείς και χωρίς να έχουν προετοιμαστεί καθόλου για αυτό. Μένουν ολομόναχες και αν θέλουν να επιβιώσουν πρέπει να κρατηθούν η μία από την άλλη, να ενωθούν σαν μια γροθιά.

Η Ελένη που είναι η μεγαλύτερη κάνει τα πάντα για να φροντίσει τις άλλες δυο μικρότερες, ωστόσο το γεγονός ότι είναι ανύπαντρες γυναίκες σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία και σε μια εποχή που το απαγορεύει δεν τις βοηθά σε αυτό. Όταν ο γιος του μεγαλύτερου γαιοκτήμονα της περιοχής Δούκα Σεβαστού (Λεωνίδας Κακούρης) τους χτυπά την πόρτα και ζητά το χέρι της Ελένης, εκείνη διχάζεται ανάμεσα στο μυαλό και την καρδιά.

Έρωτας Μετά / Alpha TV

O Στέφανος Μπλάτσος επιχειρεί να κερδίζει την καρδιά και τα τηλεοπτικά μας βράδια με μία πολλά υποσχόμενη δραματική σειρά. Ανάμεσα στους ηθοποιούς που αναγνωρίσαμε είναι ο Αντώνης Καρυστινός, η Βάσω Λασκαράκη, ο Μάριος Αθανασίου, η Έμιλυ Κολιανδρή, ο Γεράσιμος Γεννατάς, ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης, η Ευγενία Σαμαρά, ο Νίκος Γαλανός, η Μπέτυ Λιβανού, ο Γιώργος Παπαπαύλου, ο Παναγιώτης Καρμάτης, η Λένα Δροσάκη, ο Σόλων Τσούνης, και η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

Περίληψη της σειράς:

Όλα αρχίζουν από ένα αυτοκινητικό ατύχημα που πίσω του αφήνει πολλά ερωτήματα. Στο αυτοκίνητο επιβαίνουν μία γυναίκα και ένας άντρας. Ωστόσο, εκείνη μετά το ατύχημα εξαφανίζεται και ο άντρας πέφτει σε κώμα. Όταν το ατύχημα γίνεται γνωστό, η αναγνώρισή τους αποκαλύπτει το μυστικό τους: ήταν εραστές. Η φιλία ανάμεσα σε δύο ζευγάρια που είχαν γνωριστεί πριν από τρία χρόνια έγινε αφορμή για να ξεκινήσει ένας απαγορευμένος έρωτας ανάμεσα σε εκείνον και τη γοητευτική γυναίκα.

Οι δυο τους έκρυβαν καλά την παράνομη σχέση τους μέχρι τη στιγμή του ατυχήματος και από τότε όλα αλλάζουν. Η σειρά εκτυλίσσεται σε δύο εποχές. Σε αυτή της μυστικής σχέσης των εραστών στο παρελθόν και σε εκείνη του δράματος των απατημένων συζύγων στο παρόν. Οι δύο ιστορίες διασταυρώνονται με την αστυνομική διερεύνηση του εγκλήματος, η οποία δημιουργεί πολλά ερωτήματα, αποκαλύπτει πολλά μυστικά και αναστατώνει τις ζωές όλων.

Λόγω τιμής / Σκάι TV

Οι... παλιοί μας φίλοι από την Πάτρα, που μας κράταγαν συντροφιά τα εφηβικά μας χρόνια, επιστρέφουν με νέο αέρα, νέες περιπέτειες και νέο κάστινγκ. Τα λόγια πραγματικά περισσεύουν στην περίπτωση του «Λόγω τιμής». Η φιλία είναι το πάνω απ’ όλα και οι πρωταγωνιστές της σειράς το αποδεικνύουν επεισόδιο το επεισόδιο! Εξάλλου, χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια – μόνο χρώμα να κοιτάνε.

Περίληψη της σειράς:

Οι αχώριστοι παιδικοί φίλοι συναντιούνται 20 χρόνια μετά στην αποφυλάκιση του Μάνου (Α. Κούρκουλος) ο οποίος είχε πρόβλημα με τον τζόγο και τα χρέη. Η Μάνια (Χριστίνα Αλεξανιάν) έρχεται από το σπίτι όπου ζει με τον σύζυγό της Παύλο, έγκυος στο δεύτερο παιδί της μετά από πολλή προσπάθεια. Η Ηρώ (Βίκυ Βολιώτη) από τα Κύθηρα όπου ζει με τον δικό της σύζυγο και τα δύο της παιδιά, φέρνοντας μαζί της λαδοπαξίμαδα και μέλι. Η Αθηνά (Αγγελική Δημητρακοπούλου) από το μαγαζί με ρούχα που διατηρεί, χωρίς τη Μαρίνα τη γυναίκα με την οποία υπονοείται πως έχει σχέση.

Ο Άρης (Γιώργος Πυρπασόπουλος) από τα συσσίτια στα οποία πηγαίνει εθελοντικά με τη σύντροφό του και το site όπου αρθρογραφεί για κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα με μένος κατά των πολιτικών του κράτους και της Ευρώπης. Ο Μιχάλης (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης) από την έπαυλη και το γραφείο όπου εργάζεται ως μεγαλοδικηγόρος. Ο Βασίλης (Δημήτρης Αλεξανδρής), ίσως ο πιο καρδιακός φίλος του Μάνου, από το σπίτι που μοιράζεται με τη Δέσποινα και το μπαρ του στο κέντρο της Αθήνας. Όλοι μαζί, τόσο διαφορετικοί αλλά και τόσο ίδιοι, θα μπλεχτούν σε νέες περιπέτειες με τον ένα φίλο και σύμμαχο τον άλλον.

Αστέρια στην άμμο / Alpha TV

Πρόκειται για μια δραματική σειρά με ερωτικά τρίγωνα, μυστήριο, αστυνομικές πλοκές αλλά και πιο ανάλαφρες στιγμές. Είναι μια καθημερινή σαπουνόπερα με όλα τα συστατικά που έχουν αυτού του είδους οι σειρές» αναφέρει η σεναριογράφος Ρένα Ρίγγα για τη σειρά που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη. Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος, η Μυρτώ Αλικάκη, ο Πέτρος Λαγούτης και η Σοφία Βογιατζάκη μας υπόσχονται συγκλονιστικά βραδια!

Περίληψη σειράς:

Η βασική ιστορία αφορά τέσσε­ρις φίλους. Ένα κορίτσι και τρία αγόρια που τους συνδέουν η ανε­μελιά των παιδικών χρό­νων, η εφηβεία, ο έρωτας, η αγάπη. Τους χωρίζει όμως η ζωή.

Ένοχα μυστικά από το παρελ­θόν στοιχειώνουν τις ζωές τους. Οι αμαρ­τίες των παλιών αναγκάζουν τους νέους να παλέψουν με τους προσωπικούς τους δαί­μονες προκειμένου να βρουν την ευτυχία και να γνωρίσουν την αγάπη. Η μοίρα όμως δεν είναι εύκολη αντίπαλος: Θα κάνουν λάθη, θα πληγωθούν και θα έρθουν αντιμέτωποι με την απώλεια και τον θάνατο.

«Η γνωστή ρήση "αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα" θα βρει εφαρμογή στην περίπτωση του Μάξιμου Απέργη (Ρέ­νος Ρώτας) και της Αλέξιος Στεργίου (Λαμπρινή Σκρέκα). Αυτοί είναι το πρωταγωνιστικό ζευγάρι της σειράς το οποίο θα ζήσει έναν πολύ δυνατό έρωτα.

 

v