Πανεύκολη αφράτη παραδοσιακή βασιλόπιτα

Πανεύκολη αφράτη παραδοσιακή βασιλόπιτα

Κάθε χρόνο, όλη η οικογένεια περιμένει με ανυπομονησία την βασιλόπιτα που θα φτιάξετε! Εκτός από το φλουρί, είναι το καλύτερο γλυκό μετά το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι αλλά και το πρώτο… πρωινό του χρόνου.

Πρέπει να είναι αφράτη, νόστιμη, παραδοσιακή αλλά και εύκολη και γρήγορη! 

Τι θα χρειαστείτε

1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο 

2 φλιτζάνια  ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

6 αυγά

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 φλιτζάνι γάλα

1/2 φλιτζανάκι κονιάκ

1 βανίλια

2 κουταλιές του γλυκού μαχλέπι κοπανισμένο

1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα χοντροκομμένα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ.

Βήμα 2ο

Χτυπάτε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Βήμα 3ο

Προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και στη συνέχεια ρίχνετε το ξύσμα, το μαχλέπι, τη βανίλια, το γάλα και το κονιάκ.

Βήμα 4ο

Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.



Βήμα 5ο

Ρίχνετε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα, διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα και στο τέλος προσθέτετε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε ελαφριά. 

Βήμα 6ο

Αλείφετε με μαργαρίνη το ταψί, ρίχνετε το μείγμα, προσθέτετε το φλουρί, πασπαλίζετε με φιλέ αμύγδαλο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά.

Βήμα 7ο

Τέλος, αφήνετε την βασιλόπιτα να κρυώσει και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!

 

v