Τα Χριστούγεννα οι μαμάδες κάνουν τριπλάσιο κόπο και αυτό πρέπει να αναγνωρίζεται

Τα Χριστούγεννα οι μαμάδες κάνουν τριπλάσιο κόπο και αυτό πρέπει να αναγνωρίζεται

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, η αγαπημένη εποχή των παιδιών. Ωστόσο, για τις μαμάδες, Χριστούγεννα δεν σημαίνουν μόνο ξεγνοιασιά, βόλτες, shopping therapy και δώρα, αλλά πολλές - πάρα πολλές - υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν για είναι οι οικογενειακές γιορτές όσο το δυνατόν καλύτερες για όλους. Όπως λέει, όμως, και η παρακάτω μαμά, «κανείς δεν καταλαβαίνει ότι ο φόρτος των υποχρεώσεων και οι δουλειές τριπλασιάζονται», γι' αυτό και η αναγνώριση αυτών των προσπαθειών από τον άνθρωπό μας είναι απαραίτητη.

«Αυτά τα Χριστούγεννα, δεν θέλω δώρο από τον άντρα μου μια τσάντα, ένα κόσμημα, ή ένα φουλάρι. Ως γυναίκα, αγαπάω όλες αυτές τις μικρές εκπλήξεις κάτω από το δέντρο, όμως φέτος, θέλω (ή μάλλον έχω ανάγκη) κάτι διαφορετικό. Και αυτό είναι ένα ουσιαστικό ''ευχαριστώ'' για όσα κάνω καθημερινά. Γιατί όπως καταλαβαίνουν όλες οι μαμάδες, αυτή η περίοδος είναι εξαιρετικά απαιτητική και κουραστική  για εμάς.

Κάποιες από τέλη Νοέμβρη, άλλες μέσα στον Δεκέμβρη, επιβαρύνονται με τον στολισμό του σπιτιού - που όλοι περιμένουν πώς και πώς, αλλά στο τέλος κανείς δεν βοηθάει και τα κάνεις όλα μόνη σου.

Και μετά έρχεται η οργάνωση και ο προγραμματισμός: οι μικρές υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν πριν το νέο έτος, τα τραπεζώματα, τα δώρα των παιδιών και των φίλων και των συγγενών.

Φυσικά όλα αυτά γίνονται ενώ δουλεύεις, φροντίζεις τα παιδιά και το σπίτι.

Προσπαθείς ακόμη να μην ξεμυαλιστούν τα παιδιά σου από τόσο νωρίς για τις διακοπές και να είναι τυπικά στις υποχρεώσεις τους. Δεν θα αναφερθώ στο πόσο δύσκολο είναι αυτό…

Και μετά έρχεται το άγχος για το πώς θα καταφέρεις να περάσουν τα παιδιά και οι δικοί σου άνθρωποι τα πιο μαγευτικά Χριστούγεννα. Κανείς δεν καταλαβαίνει ότι ο φόρτος των υποχρεώσεων και οι δουλειές τριπλασιάζονται για μια μαμά τα Χριστούγεννα. Και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι σύντροφοί μας - τουλάχιστον ο δικός μου.

Τρέχω σαν το ξωτικό του Άγιου Βασίλη που ρίχνει εργατοώρες για να τα προλάβει όλα και ο σύζυγός μου απλά με παρατηρεί και μου χαμογελάει. Δεν γίνεται όμως να συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς γιατί στο τέλος θα τρελαθώ. Χρειάζομαι βοήθεια και να ακούσω ένα ''ευχαριστώ'' για να μπορώ να συνεχίσω.

Γιατί τα Χριστούγεννα είναι μαγικά και υπέροχα όταν έχεις οικογένεια. Κακά τα ψέματα όμως αυτό οφείλεται στον κόπο των μαμάδων. Γι’ αυτό και για άλλα τόσα που κάνουμε όλη την χρονιά μας είναι απαραίτητο να ξέρουμε αυτές οι προσπάθειες αναγνωρίζονται.

Η εκτίμηση του συντρόφου μας είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μας κάνει.»

Πηγή: popsugar.com

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v