Τι δείχνουν οι ρυτίδες του προσώπου για την υγεία μας

Τι δείχνουν οι ρυτίδες του προσώπου για την υγεία μας

Όσο κι αν αντιπαθούμε τις ρυτίδες, είναι ένα αναγκαίο κακό που αποδεικνύει πως έχουμε γίνει σοφότερες, ωριμότερες αλλά και... μεγαλύτερες! Εκτός από τα χρόνια και τις εμπειρίες μας, όμως, οι ρυτίδες αποκαλύπτουν και τα προβλήματα υγείας που κρύβονται στο σώμα ή το πνεύμα μας!

Οριζόντιες γραμμές στο μέτωπο

Οι οριζόντιες γραμμές που εμφανίζονται στο μέτωπό σας ονομάζονται "γραμμές ανησυχίας" και είναι αποτέλεσμα μεγάλου άγχους και ανησυχίας. Επιπλέον, μπορεί να είναι σημάδι πως καταναλώνετε περισσότερη ζάχαρη και λιγότερο νερό.

 

Εάν έχετε έντονες ρυτίδες στο μέτωπο, λοιπόν, χαλαρώστε, μειώστε το άγχος και τη ζάχαρη και αυξήστε το νερό.

Πλάγια γραμμή στο αριστερό φρύδι

Οι συγκεκριμένες ρυτίδες έχουν άμεση συσχέτιση με την σπλήνα σας. Εάν παρατηρήσετε ότι οι γραμμές κοντά στο αριστερό σας φρύδι γίνονται ολοένα και πιο έντονες σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην σπλήνα σας και καλό θα είναι, έστω και προληπτικά, να συμβουλευτείτε έναν ιατρό.

Η κατανάλωση αποξηραμένων φρούτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βοηθήσετε στην ομαλή λειτουργία του ζωτικού αυτού οργάνου. 

Πλάγια γραμμή στο δεξί φρύδι

Οι γραμμές κοντά στο δεξί σας φρύδι είναι σημάδι τοξικότητας στο σώμα σας. Το συκώτι συνδέεται στενά με τις γραμμές που εμφανίζονται κοντά στο δεξί σας φρύδι. Έτσι, εάν αυτές οι κάθετες γραμμές εμφανίζονται πιο αισθητά από ότι συνήθως, μπορεί να είναι ένα σημάδι ανισορροπίας στο ήπαρ.

Δοκιμάστε να μειώσετε τον καφέ, τις πικάντικες τροφές και το αλάτι και αντικαταστήστε τα με χόρτα και πρωτεΐνη.

Γραμμή στην γέφυρα της μύτης

Όταν παρουσιάσετε ρυτίδα και μάλιστα έντονη στο συγκεκριμένο σημείο, μάλλον υποφέρετε από αλλεργίες, ενώ μπορεί επίσης να υποδηλώνει υπερβολική ανησυχία και άγχος. Επιπλέον, οι γραμμές αυτές συνδέονται με την ερωτική σας ζωή, συγκεκριμένα τη λίμπιντό σας.

Οι γραμμές στο πλάι των ματιών

Οι συγκεκριμένες ρυτίδες δείχνουν πως όταν χαμογελάτε, το κάνετε με ολόκληρο το πρόσωπό κι έτσι μετακινείτε το δέρμα με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί αυτές τις γραμμές. Ωστόσο, μπορεί επίσης να σημαίνει ότι έχετε πρόβλημα με την όρασή σας και ότι συχνά μισοκλείνετε τα μάτια για να προσπαθήσετε να δείτε καλύτερα. Επιπλέον, συνδέονται με όργανα όπως το συκώτι, τα νεφρά και το στομάχι. 

Γραμμές κάτω από τα μάτια

Οι γνωστές «σακούλες» κάτω από τα μάτια, δείχνουν συνήθως έλλειψη ύπνου. Όταν, όμως, είναι έντονες ακόμα κι όταν κοιμάστε επαρκώς, μπορεί να υποδεικνύουν ασθενέστερους νεφρούς και κακή κυκλοφορία του αίματος. Σε αυτή την περίπτωση, δοκιμάστε ασκήσεις όπως γιόγκα ή ελαφρύ τζόγκινγκ για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματός σας.

Γραμμές στα μάγουλα

Οι ρυτίδες στα μάγουλα υποδηλώνουν προβλήματα στους πνεύμονες. Εάν παρατηρήσετε αποχρωματισμούς στα μάγουλα, τότε ίσως να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τους πνεύμονες και εάν έχετε δυσκολία στην αναπνοή, θα πρέπει να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια.

Γραμμές στο πλάι του στόματος

Οι ρυτίδες που εμφανίζονται στο πλάι του στόματος συνδέονται με το παχύ έντερο και αν τις δείτε να γίνονται έντονες σε σύντομο χρονικό διάστημα, καλό είναι να επισκεφθείτε τον γιατρό. Η κατανάλωση πολλών υγρών και τροφών πλούσιων σε βιταμίνη D και η τακτική άσκηση είναι μερικοί τρόποι για τη διατήρηση ενός υγιούς παχέος εντέρου.

Γραμμές γέλιου

Εάν είστε από τους ανθρώπους που γελάνε συνέχεια και μάλιστα γελάτε με την καρδιά σας και με όλο σας το πρόσωπο, τότε μάλλον έχετε ήδη κάποιες ρυτίδες γέλιου! Παρόλο που οι συγκεκριμένες ρυτίδες υποδηλώνουν υγεία και... ευτυχία, αν παρατηρήσετε ότι αρχίζουν να εξαπλώνονται και να γίνονται βαθύτερες σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι ένα μήνυμα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το πάγκρεας.

Γραμμές πάνω από τα χείλη

Η ανάπτυξη βαθιών κάθετων γραμμών στο πάνω χείλος σας είναι, συνήθως, σημάδι πως είστε καπνίστρια ή πως εκτίθεστε αρκετή ώρα στον ήλιο. Επίσης, οι ρυτίδες των χειλιών μπορεί να υποδεικνύουν μια αδύναμη σπλήνα. 

Γραμμές στον λαιμό

Οι ρυτίδες του λαιμού είναι ένα φυσικό φαινόμενο και γίνονται πιο εμφανείς όσο μεγαλώνουμε. Μπορούν να είναι αποτέλεσμα υπερβολικού βάρους ή να σηματοδοτούν κάποιο προβλήματα υγείας με τον θυρεοειδή αδένα. Ωστόσο, εάν η κατάσταση του θυρεοειδούς αδένα φαίνεται να επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, είναι καλύτερο να αναζητήσετε ιατρική φροντίδα.

Πηγή: brightside.me

v