Το αλλιώτικο σχολείο της Κρήτης όπου τα παιδιά φυτεύουν, καλλιεργούν και μαγειρεύουν μόνα τους

Το αλλιώτικο σχολείο της Κρήτης όπου τα παιδιά φυτεύουν, καλλιεργούν και μαγειρεύουν μόνα τους

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείου Αρκαλοχωρίου στην Κρήτη φτιάχτηκε ένας κήπος. Δεν πρόκειται όμως για έναν απλό κήπο! Δεν δημιουργήθηκε για να ομορφαίνει το σχολικό περιβάλλον, αλλά για να αξιοποιηθεί όσο τον δυνατόν περισσότερο από τους μαθητές, οι οποίοι μέσω αυτού θα αναπτύξουν τις δεξιότητες τους, θα διευρύνουν τον γνωστικό τους κόσμο και θα βελτιώσουν την αυτό- εικόνα τους.

«Αυτό είναι το σχολείο μας. Μπορεί να είναι παλιό, να μην έχει την καλύτερη υλικοτεχνική υποδομή αλλά είναι ένα μέρος που η αγάπη και η συνεισφορά φαίνεται μέσα από κάθε μας ιδέα και πράξη. Γιατί  όταν πρόκειται για τις παιδικές ψυχές, ο ουρανός είναι το όριο!» γράφει η εκπαιδευτικός του Τμήματος Ένταξης, Παπαϊωάννου Όλγα στο neakiriti.

Οι παλιές ρόδες και τα παλιά έδρανα κόπηκαν, μεταποιήθηκαν και γέμισαν χώμα και φυτά, που θα αποφέρουν κυριολεκτικούς αλλά και μεταφορικούς καρπούς χρήσιμους για το μέλλον των μαθητών.  Υπάρχει ακόμη και θερμοκήπιο!

Με το που βγήκαν οι καρποί οι μαθητές του Τμήματος Ένταξης έφτιαξαν την πρώτη τους συνταγή από τα δικά τους προϊόντα, κάνοντας περήφανους γονείς και καθηγητές.

Πρόκειται για μια όμορφη πρωτοβουλία που έχει να διδάξει πάρα πολλά και χρήσιμα πράγματα στα παιδιά. Και μακάρι να αυτό το σχολείο να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα και στα υπόλοιπα- ακόμη και αυτά της πόλης.

Πληροφορίες και φωτογραφίες: neakriti.gr

v