Μαθητές μαθαίνουν τη νοηματική για να μιλούν με τη συμμαθήτριά τους

Μαθητές μαθαίνουν τη νοηματική για να μιλούν με τη συμμαθήτριά τους

Ένα βίντεο από το Δημοτικό Σχολείο Εμπρόσνερου στον Αποκόρωνα Χανίων προκαλεί δάκρυα χαράς και αισιοδοξίας! 

Στο συγκεκριμένο σχολείο δεν υπάρχουν διακρίσεις ή μη αποδοχή για το διαφορετικό. Για την ακρίβεια, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο αφού όλοι, μικροί και μεγάλοι, συμβάλουν ώστε η μικρή Ευαγγελία, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα ακοής, να μπορεί να επικοινωνεί με τους συμμαθητές της!

Στην τάξη της μικρής Ευαγγελίας υπάρχουν δύο δασκάλες οι οποίες ασχολούνται με την διδασκαλία. H μία από αυτές μιλάει την νοηματική γλώσσα και βοηθά την μικρή να συνεργάζεται με τους συμμαθητές της και να κάνει μάθημα μαζί τους χωρίς να υπάρχει κανένας διαχωρισμός και καμία διάκριση.

 

«Οι μαθητές του σχολείου διδάσκονται λεξιλόγιο στην ελληνική νοηματική γλώσσα, γραμματική και συντακτικό, μία ώρα την εβδομάδα. Ακόμη μαθαίνουμε και για την κουλτούρα των κωφών στα πλαίσια μιας πιο ολιστικής αντιμετώπισης», αναφέρει η δασκάλα, Δέσποινα Ιωσηφίδου.

«Είναι ένας τρόπος για να πετύχουμε τη γλωσσική ανάπτυξη για τη μικρή, η οποία επικοινωνεί αυτά που μαθαίνει με τους συμμαθητές της. Έχουμε διαχωρίσει τους ρόλους για να μην δημιουργείται σύγχυση στους μαθητές για να έχουν ένα πρόσωπο αναφοράς. Λειτουργούμε ωστόσο με μεγάλη ευελιξία ώστε να μην στοχοποιείται η μαθήτρια», αναφέρει η άλλη δασκάλα, Βασιλική Σαρβάνη.

Οι προσπάθειες των εκπαιδευτικών και των μαθητών είναι πραγματικά συγκινητικές και αξίζουν ένα τεράστιο μπράβο απ' όλους μας! 

Πηγή: neakriti.gr

v