Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μοιράζονται μαζί μας τα πιο φωτεινά παιδικά χαμόγελα του 2019

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μοιράζονται μαζί μας τα πιο φωτεινά παιδικά χαμόγελα του 2019

Τη χρονιά που φεύγει, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έδωσαν τον αγώνα τους σε περισσότερες από 70 χώρες του κόσμου, όπου πρόσφεραν ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια σε όλους όσους την είχαν ανάγκη με αυτοθυσία και ανιδιοτέλεια. Η καλύτερη ανταμοιβή για τους κόπους των μελών της οργάνωσης δεν είναι άλλη από τα χαμόγελα των ανθρώπων που βοήθησαν.

Γι’ αυτό, μαζί με τον απολογισμό του 2019, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δημοσιεύουν ένα φωτογραφικό αφιέρωμα σε όλα αυτά τα χαμόγελα που τους έδωσαν και τους δίνουν τη δύναμη που χρειάζονται για να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους.

Με τα λόγια που συνοδεύουν το αφιέρωμα, περιγράφουν την εμπειρία τους και δίνουν έναν τόνο αισιοδοξίας μέσα σε έναν κόσμο που βράζει:

«Κάναμε αποστολές σε εμπόλεμες ζώνες, σε περιοχές με φυσικές καταστροφές, σε χώρες που μαστίζονται από επιδημίες, επιστρέψαμε στη θάλασσα με επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο, βρεθήκαμε δίπλα σε χιλιάδες πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένους πληθυσμούς. Είδαμε εικόνες καταστροφής, πόνου, λύπης, απόγνωσης, απελπισίας. Είδαμε όμως και εκατοντάδες λαμπερά χαμόγελα στα πρόσωπα των ασθενών μας. Χαμόγελα ελπίδας, ευγνωμοσύνης, ανακούφισης, χαράς.»

Από τη Λέσβο ως τη Μοσούλη και από τη Μεσίνα ως το Καμερούν, δείτε μερικά από τα πιο πλατιά παιδικά χαμόγελα που σκόρπισαν οι Γιατροί με τη δράση τους:

Πηγή: msf.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v