«Χρυσό» για Έλληνες φοιτητές ανάμεσα σε 5.000 συνυποψήφιους από ΜΙΤ και Harvard

«Χρυσό» για Έλληνες φοιτητές ανάμεσα σε 5.000 συνυποψήφιους από ΜΙΤ και Harvard

Στην ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ "iGEM Thessaloniki" απονεμήθηκε χρυσό μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM 2019, που πραγματοποιήθηκε στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

Οι Έλληνες φοιτητές διακρίθηκαν ανάμεσα σε 5.000 διαγωνιζόμενες ερευνητικές ομάδες από κορυφαία πανεπιστήμια (ΜΙΤ, Cambridge, Oxford, Harvard κ.ά.) 40 χωρών, αφού αξιολογήθηκαν από 120 κριτές παγκοσμίου φήμης.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια ελληνική ομάδα βραβεύτηκε και το 2017 με χρυσό μετάλλιο, ενώ το 2018 κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο.

«Η ομάδα "iGEM Thessaloniki" σχεδίασε και ανέπτυξε το POSEIDON (Programmable Orthogonal Systems Engineered Into DNA Oligo Networks), τον πρώτο DNA υπολογιστή ικανό να προσδιορίσει ποιοτικά και ποσοτικά τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ DNA και πρωτεϊνών.

Ο Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, ανέφερε πως «Με το έργο της, η "iGEM Thessaloniki" καθιέρωσε μια καινοτόμα εργαστηριακή μέθοδο που αποσκοπεί στην εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας, με την ανάπτυξη νέων βιοιατρικών εργαλείων και την παραγωγή νέας γνώσης».

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στην Ομάδα iGEM 2019 είναι οι: Αθανασιάδου Αλίκη από το Τμήμα Φυσικής ΑΠΘ, Ιωαννίδης Απόστολος από το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΑΠΘ, Καραβά Κυριακή από το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ, Μαλαθούνης Χαράλαμπος από το Τμήμα Χημικών Μηχανικώντου ΑΠΘ, Μαλιούρης Ιωάννης από Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ, Μεγαγιάννης Πλάτων από το Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ, Μωυσιάδου Σοφία από το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ και Χαναγκιάν Κριστίνε από το Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών του ΔΙ.Π.Α.Ε.

Πηγή: ipaidia.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v