Τα φιλαράκια μας δίνουν 7 μαθήματα για να «μην χωρίσουμε ποτέ!»

Τα φιλαράκια μας δίνουν 7 μαθήματα για να «μην χωρίσουμε ποτέ!»

Όλοι όσοι έχουμε αγαπήσει τα «Φιλαράκια» και έχουμε περάσει άπειρα σαββατοκύριακα παρακολουθώντας την Ρέιτσελ, τον Ρος, την Μόνικα, τον Τσάντλερ, τη Φοίβη και τον Τζο να ζουν τις περιπέτειές τους, έχουμε δει και μάθει πολλά!

Και εκτός από μαθήματα… καθημερινής φιλίας, η συγκεκριμένη σειρά μας έδωσε και εφτά πολύ σημαντικά μαθήματα για τον έρωτα και τις σχέσεις. 

Nα φεύγεις από μία σχέση που δεν σε καλύπτει!

Έχετε σκεφτεί ποτέ π’ως θα ήταν η ζωή της Ρέιτσελ αν δεν είχε βρει το θάρρος να το σκάσει από το γάμο της με τον Μπάρι; Μάλλον θα είχε συμβιβαστεί σε μια ζωή που δεν θα της ταίριαζε, δεν θα είχε αυτονομηθεί και δεν θα τα είχε καταφέρει μόνη της! Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να παίρνεις τη ζωή στα χέρια σου, ακόμα κι αν φαντάζει δύσκολο, και τα Φιλαράκια μας το έμαθαν από τα πρώτα κιόλας επεισόδια. 

Το να κάνεις σχέση με έναν καλό σου φίλο, δεν είναι κακή ιδέα

Η Μόνικα κι ο Τσάντλερ, πριν αποφασίσουν να είναι μαζί, ήταν γείτονες αλλά και δύο αχώριστοι φίλοι. Η μεταξύ τους οικειότητα βοήθησε στην μετέπειτα σχέση τους, ενώ ο ένας ήξερε ήδη αρκετά για τον άλλον πριν φιληθούν πρώτη φορά. Ερωτεύτηκαν ο ένας τον πραγματικό εαυτό του άλλου ενώ τα ελαττώματά τους ήταν γνωστά από την αρχή. Κι αν σκεφτεί κανείς πως ερωτευόμαστε, συνήθως, μία πλαστή εικόνα του άλλου και χωρίζουμε μόλις ανακαλύψουμε τον πραγματικό του εαυτό, η συνταγή των Μόνικα και Τσάντλερ δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αποτυχίας!

Η ζήλια και η έλλειψη επικοινωνίας δεν οδηγούν πουθενά!

Η περιβόητη φράση «ήμασταν σε διάλειμμα» ή, αλλιώς, «we were on a break», έχει μείνει στην τηλεοπτική ιστορία ως μία άβολη κατάσταση που, από τη μία μας έκανε να γελάμε αλλά παράλληλα νιώθαμε και μία θλίψη για τον χωρισμό του αγαπημένου ζευγαριού. Και μέσα μας, είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι, ψιθυρίζαμε «αφήστε τις ζήλιες και τους εγωισμούς! Μιλήστε, βρείτε τα, είστε τέλειοι μαζί!»

Πριν τη σχέση, βεβαιώσου πως θέλετε τα ίδια πράγματα

Ανήκω στην κατηγορία των τηλεθεατών που στεναχωρήθηκα όταν η Μόνικα κι Ρίτσαρντ χώρισαν. Βέβαια, ακόμα δεν είχε προκύψει το ειδύλλιο με τον Τσάντλερ και στα μάτια μου ο Ρίτσαρντ ήταν ιδανικός! Ωστόσο, το να θες τα ίδια πράγματα με τον σύντροφό σου είναι πολύ σημαντικό. Διαφορετικά, ο χωρισμός και ο πόνος που τον συνοδεύει είναι αναπόφευκτα. 

Εάν το θες πραγματικά, μπορείς να ξεπεράσεις τα πάντα!

Ο γάμος της Φοίβη και του Μάικ, ήταν μια μικρογραφία ολόκληρης της σχέσης τους: αναποδιές, δυσκολίες, σκαμπανεβάσματα, έντονα συναισθήματα και πολλή πολλή αγάπη! Κάποιοι λένε πως η αγάπη δεν φτάνει σε μία σχέση – η Φοίβη και ο Μάικ, όμως, μας αποδεικνύουν πως φτάνει και περισσεύει!

Οι εκβιασμοί βλάπτουν σοβαρά τις σχέσεις

Εάν η Έμιλι δεν είχε θέσει στον Ρος το δίλημμα «ή εμένα ή την Ρέιτσελ», ίσως και να μην χώριζαν ποτέ. Βέβαια, αυτό θα απογοήτευε το τηλεοπτικό κοινό, αλλά το θέμα μας είναι άλλο: οι εκβιασμοί δείχνουν έλλειψη σεβασμού και μη αποδοχή του άλλου. Εάν πέσετε θύμα τους, καλύτερα να απομακρυνθείτε ησύχως! 

Το «και ζήσανε αυτοί καλά» υπάρχει! 

Ο Ρος και η Ρέιτσελ είχαν μια περιπετειώδη και κινηματογραφική σχέση! Πρώτα ήταν απλά γνωστοί, έπειτα φίλοι, για πολύ λίγο ζευγάρι, στη συνέχει
α γονείς και τελικά κατέληξαν σύντροφοι και συνοδοιπόροι! Η αγάπη τους μπορεί να πέρασε από 40 κύματα αλλά, όχι μόνο άντεξε στο χρόνο, αλλά απέδειξε πως η αγάπη όλα τα νικά – ακόμα και τον χωρισμό. 

Πηγή: brightside.me

v