Η αγάπη δεν πρέπει να τα συγχωρεί όλα: 5 συμπεριφορές που φωνάζουν «χώρισέ τον!»

Η αγάπη δεν πρέπει να τα συγχωρεί όλα: 5 συμπεριφορές που φωνάζουν «χώρισέ τον!»

Είναι αλήθεια ότι  αυτό που πρέπει να μας καθοδηγεί στην ιερή αναζήτηση του ανθρώπου με τον οποίο θα μοιραστούμε τη ζωή μας, πρέπει να είναι ο έρωτας.

Ωστόσο, μερικές φορές ο έρωτας είναι... τυφλός και ενδέχεται να μας οδηγήσει σε λανθασμένες επιλογές! Αν συμβεί αυτό, δεν χρειάζεται να βράζουμε στο ζουμί μας, αλλά να σκεφτούμε το πως θα προχωρήσουμε στη ζωή όπως μας αξίζει...

 

Σε κάθε περίπτωση, ο χωρισμός αποτελεί μια θεμιτή επιλογή και την ενδεδειγμένη διέξοδο αν ο σύντροφός σας:

 

Σας ζηλεύει πολύ

Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που θεωρούν τη ζήλεια απαραίτητη σε μια σχέση επειδή κάποιες φορές είναι ωραίο να νιώθεις ότι ο άλλος σε θεωρεί ακόμη ποθητή και σε θέλει αποκλειστικά για ‘κείνον. Δεν παύει, όμως, να είναι ένα συναίσθημα που αν ξεφύγει από το αποδεκτό μέτρο και εξελιχθεί σε εμμονή μπορεί να οδηγήσει σε συμπεριφορές που είναι καταπιεστικές και δηλητηριάζουν τον γάμο.

Αν, λοιπόν, οι μικρές σκηνές ζηλοτυπίας που απολαμβάνετε κάποτε, έχουν γίνει αληθινοί τσακωμοί, ίσως ήρθε η ώρα να το συζητήσετε πολύ σοβαρά μαζί του.

Σας κακοποιεί λεκτικά

Ο κάθε άνθρωπος εκφράζει τον θυμό του διαφορετικά και υπάρχουν κι εκείνοι που δεν το ‘χουν σε τίποτα να ξεστομίζουν και καμιά βρισιά, ακόμη και προς τον άνθρωπο που αγαπούν κι έχουν επιλέξει για σύντροφο. Υπάρχει, όμως, μια ξεκάθαρη γραμμή που διαχωρίζει πότε κάποιος απλώς παραφέρεται και πότε οι προσβολές του δεν είναι κουβέντες της στιγμής, αλλά συστηματική απαξίωση της προσωπικότητας του άλλου. 

Αν νιώθετε συχνά ότι σας μειώνει, σας τρομοκρατεί και δεν σας δίνει τη δυνατότητα να εκφραστείτε, καλό είναι να αναλογιστείτε σοβαρά το μέλλον σας χωρίς αυτόν.

© Παρέχεται από: Mama365.gr

Είναι κακός πατέρας

Σε μια οικογένεια, δεν αρκεί να είναι κάποιος καλός σύζυγος. Πρωτίστως, πρέπει να είναι και καλός γονιός. Δυστυχώς, υπάρχουν άνδρες που, αν και είναι πολύ καλοί με τη σύντροφό τους, δεν δίνουν το απαραίτητο βάρος στον γονεϊκό τους ρόλο – απουσιάζουν απ’ την καθημερινότητα του παιδιού, δεν είναι υπομονετικοί μαζί του, αφήνουν όσα έχουν να κάνουν με το παιδί αποκλειστικά στην ευθύνη της μητέρας, γίνονται έως και βίαιοι.

Αν ο σύντροφός σας γίνεται εμπόδιο στη σωστή ανατροφή του παιδιού, το επηρεάζει αρνητικά ή αποτελεί ένα κακό πρότυπο, πρέπει να κάνετε κάτι δραστικό πριν να είναι αργά.

Είναι βίαιος

Είναι κάποιες συμπεριφορές απέναντι στις οποίες η μόνη επιλογή μιας γυναίκας είναι η μηδενική ανοχή και η ολική ρήξη. Στις μέρες μας, οι περισσότερες κοινωνίες δεν αποδέχονται και τιμωρούν, μάλιστα, την ενδοοικογενειακή βία, αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχει εξαλειφθεί τελείως. Υπάρχουν άνδρες που δεν το’ χουν σε τίποτα να σηκώσουν χέρι στη γυναίκα τους ή στα παιδιά τους για να επιβληθούν ή να ξεσπάσουν.

Αν έχετε γίνει αποδέκτης σωματικής βίας από τον σύζυγό σας ή μάρτυρας ανάλογης συμπεριφοράς προς τα παιδιά, οφείλετε να τον καταγγείλετε και να τερματίσετε τον γάμο.

Είναι καταπιεστικός

Για να ευδοκιμήσει μια σχέση και να στεριώσει μια οικογένεια, οι δύο σύντροφοι πρέπει να βλέπουν ο ένας τον άλλον ως ίσο και να σέβονται τις επιθυμίες, τις ιδιαιτερότητες και τα όριά του. Πολλές φορές, όμως, ο ένας απ’ τους δυο διεκδικεί τον έλεγχο της σχέσης, καταπιέζοντας τον άλλον με διάφορους τρόπους στην προσπάθειά του να τον θέσει υπό την άμεση και διαρκή επιρροή του. 

Αν ο σύζυγός σας δεν σας αφήνει να κάνετε ρούπι χωρίς να την άδειά του, σας θέτει διαρκώς όρους και σας γεμίζει ενοχές, ίσως τελικά να μην είναι ο άνθρωπος που σας ταιριάζει.

v