8 παράπονα των συζύγων μας που δεν παραδέχονται ποτέ

8 παράπονα των συζύγων μας που δεν παραδέχονται ποτέ

«Οι άντρες δεν μιλούν πολύ, στον νου σου να το γράψεις κι όσο για την αγάπη τους, τη δείχνουνε με πράξεις», τραγούδησε κάποτε ο Τόλης Βοσκόπουλος και εμείς κουνήσαμε το κεφάλι καταφατικά. Εκτός απ’ την αγάπη τους, όμως – που τη δείχνουν με πράξεις – οι άντρες μας έχουν την τάση να κρατάνε για τον εαυτό τους κι άλλα πράγματα, λιγότερο σημαντικά. Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που ζορίζονται και τους πιάνει το παράπονο, αλλά δεν θα το παραδέχονταν ποτέ τους.

Νιώθουν απόρριψη

Φαινομενικά, ένας άντρας που έχει φτιάξει τη ζωή του με μια γυναίκα που αγαπά και τον αγαπά κι εκείνη, αισθάνεται αρκετά σίγουρος για να νιώσει ότι τον απορρίπτει με τη στάση της. Κι όμως, αν ο σύζυγός σας είναι νευρικός χωρίς προφανή λόγο, ίσως είναι επειδή νιώθει πως δεν ανταποκρίνεται πια στις ανάγκες σας και δεν είναι αντάξιος των προσδοκιών σας.

Ενοχλούνται όταν είστε μαζί κι εσείς μιλάτε στο τηλέφωνο

Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ομιλητικός κάθε φορά που περνάτε χρόνο μαζί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν χαλαρώνει δίπλα σας ή αδιαφορεί για το τι κάνετε εσείς. Πιθανότατα δεν θα το αναφέρει ποτέ, αλλά το να μιλάτε στο τηλέφωνο ή να χαζολογείτε στα social media μπροστά του, μπορεί να κάνει έναν άντρα να νιώσει ότι πλήττετε ή δεν περνάτε καλά μαζί του.

Δεν τους αρέσει να τους υπενθυμίζετε τα λάθη τους

Κακά τα ψέμματα, αν είναι κάτι που απολαμβάνουμε να κάνουμε στους άντρες μας είναι να τους προσγειώνουμε πού και πού επισημαίνοντας ότι μόνο αλάνθαστοι δεν είναι. Αν και τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να κρύψουν τη δυσαρέσκειά τους, είναι φορές που ενώ δείχνουν άνετοι με όλο αυτό, από μέσα τους κυριολεκτικά βράζουν.

 

Δεν θέλουν να τους χαρακτηρίζετε στερεοτυπικά

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι άντρες κάνουν πράγματα που, λίγο πολύ, ανταποκρίνονται στα στερεότυπα και είναι κάπως αναμενόμενα. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι στον σύντροφό σας αρέσει να τον τσουβαλιάζει η γυναίκα της καρδιάς του με τον «σωρό» και να μην τον βλέπει ως κάτι ιδιαίτερο, έναν άντρα που ξεχωρίζει και αξίζει τον θαυμασμό της.  

Θέλουν περισσότερη προσοχή

Δεν είναι καθόλου γοητευτικό για έναν άντρα να απολαμβάνει το ν’ ασχολούνται όλοι μαζί του. Και ευτυχώς, δεν είναι πολλοί αυτοί που το κάνουν. Με τα χρόνια όμως, τον ερχομό των παιδιών και καθώς συνηθίζετε ο ένας τον άλλον, είναι φυσιολογικό ο σύζυγός σας να νιώσει παραμελημένος και να προσπαθεί σιωπηλά να τραβήξει την προσοχή σας.

Τους πειράζει να μην παίρνουν ωραία δώρα

Εντάξει, οι άντρες δεν το ‘χουν και πολύ με το να διαλέγουν δώρα για επετείους, γιορτές και μυστήρια. Γι’ αυτό ίσως, προσποιούνται ότι δεν τους νοιάζει η διαδικασία ούτε όταν πρόκειται να λάβουν εκείνοι το δώρο. Αν ο άντρας σας μοιάζει να κάνει μούτρα τελευταία, αναρωτηθείτε ποιο ήταν το τελευταίο δώρο που έλαβε και ίσως βρείτε τον λόγο.

Θέλουν να νιώθουν ότι είναι οι κουβαλητές

Σε μια οικογένεια πρέπει να συνεισφέρουν όλοι το ίδιο, αλλά όταν έρθει ένα παιδί, είναι φυσιολογικό η μαμά να αναλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της φροντίδας του. Ο μπαμπάς τότε, αναλαμβάνει τον ρόλο του κουβαλητή όχι μόνο για πρακτικούς, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Γι’ αυτό μπορεί και να «πέσει» ψυχολογικά, αν νιώσει ότι δεν το αναγνωρίζετε. 

Θέλουν περισσότερη στήριξη όταν πιέζονται

Κάτω απ’ την πίεση της καθημερινότητας και τις υποχρεώσεις που έχει ένα σπιτικό, όλοι μπορεί να λυγίσουν κάποια στιγμή. Ακόμη και ο σύζυγός σας και ας μην το λέει ποτέ – είναι γιατί δεν θέλει να χαλάσει την εικόνα του προστάτη της οικογένειας. Κατά βάθος, ίσως να νιώθει ότι χρειάζεται λίγη περισσότερη στήριξη και ενθάρρυνση από εσάς, τον άνθρωπό του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v