Τα ρούχα που φοράγαμε στα ‘90s και θέλουμε να τα ξεχάσουμε!

Τα ρούχα που φοράγαμε στα ‘90s και θέλουμε να τα ξεχάσουμε!

Θυμάστε τις εμφανίσεις που κάναμε όταν ήμασταν ακόμα μαθήτριες; Ναι, τότε που βλέπαμε φανατικά Beverly Hills, ακούγαμε New Kids On The Block και ήμασταν ερωτευμένες με τον Ψαλιδοχέρη...

Δεν τις θυμάστε ή μήπως δεν θέλετε να τις θυμάστε; Εάν ισχύει το δεύτερο, σας καταλαβαίνω... Η μόδα των '90s, συγκριτικά με την τωρινή, φαντάζει λίγο παράξενη - αν όχι αστεία! Ωστόσο, είναι τα νιάτα μας και θα την αγαπάμε πάντα! 

Λατρεμένες Martins!

Με τζιν, με φούστες, ακόμα και με φόρμες κάποιες φορές, ποτέ δεν αποχωριζόμασταν τις αγαπημένες μας martins. Μάλιστα, όσο πιο παλιές και χτυπημένες ήταν, τόσο το καλύτερο! Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν αγοράζαμε καινούριες martins και κλωτσάγαμε μανιωδώς τους τοίχους για να τις γδάρουμε...  

Λουλουδάτα φορεματάκια με λευκά φανελάκια


Οι πιο... χαριτωμένες, φορούσαν συχνά μικροσκοπικά floral φορέματα, στενά ή πιο φαρδιά, συνήθως με κουμπιά. Απαραίτητο το λευκό φανελάκι από μέσα! Κάποιες, μάλιστα, το συνδυάζαμε με τις μαύρες martins μας για πιο in εμφανίσεις!

Ψηλοκάβαλα τζιν

Εδώ, βέβαια, δεν μπορούμε να πούμε και πολλά αφού τα ψηλοκάβαλα τζιν έχουν έρθει και πάλι στην μόδα! Όσες, λοιπόν, τα έχετε φυλάξει ως αναμνηστικά, μπορείτε να τα δώσετε στις κόρες σας!

Φαρδιά τζιν μπουφάν

Μαζί με τα ψηλοκάβαλα τζιν παντελόνια, φοράγαμε και φαρδιά τζιν μπουφάν. Το πιο περίεργο απ' όλα, είναι πως αισθανόμασταν όμορφες και σέξι! 

Φαρδιές νάιλον φόρμες με κουμπιά και ρίγες

Προσωπικά, δεν θέλω καν να τις θυμάμαι! Από ολόκληρη την '90s ντουλάπα μου, η συγκεκριμένη φόρμα είναι εκείνη για την οποία ντρέπομαι περισσότερο. 

Τσόκερς για το λαιμό

Όλες όσες σεβόμασταν τον άγριο εαυτό μας, φορούσαμε μαύρο τσόκερ σε όλες τις χοροεσπερίδες και τα πάρτι! Κάτι που, απ' όσο μαθαίνω από την κόρη μου, είναι και πάλι της μόδας! 

Κοκοράκι ή συντριβάνι στα μαλλιά

Πρόσφατα ανακάλυψα μία σχολική φωτογραφία του γυμνασίου. Όλες (όλες, όμως!) είχαμε ένα αμήχανο και ανόητο κοκοράκι στην μπροστινή φράντζα. Αν ντρέπομαι γι' αυτό; Ντρέπομαι, αλλά ό,τι έγινε έγινε και δεν μπορεί να ξεγίνει! 

Flight Jackets 


Τα γνωστά και μη εξαιρετέα Flight, κυρίως σε αποχρώσεις του κόκκινου ή του πράσινου, ήταν πολύ της μόδας, για τα αγόρια αλλά και για τα κορίτσια! 

Φαρδιά τζιν παντελόνια και σαλοπέτες

Όσο πιο φαρδύ τζιν φορούσες, τόσο πιο trendy ήσουν! Και η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη μόδα ήταν υπέροχη! 

Perfecto Jacket

Η επιτομή των '90s ήταν τα δερμάτινα τζάκετ με τα φερμουάρ. Τα λεγόμενα, δηλαδή, Perfecto. Ειδικά εάν τα συνδύαζες με λουλουδάτη κοντή φούστα και τις κλασικές martins, δεν υπήρχε περίπτωση να μην τραβήξεις επάνω σου τα όλα τα βλέμματα! 

Καρό, καουμπόικο πουκάμισο 

Όλοι είχαμε ένα, τουλάχιστον, καρό πουκάμισο για όλες τις χρήσεις! Συνήθως το δέναμε γύρω από την μέση μας, χειμώνα - καλοκαίρι, είτε φορούσαμε το τζιν μας είτε το καλό μας φόρεμα. 

Rave Fashion

Όπως κάθε εποχή, έτσι και κάθε μουσική έχει τους δικούς της κώδικες επικοινωνίας. Οι φαν της rave μουσικής την δεκαετία του '90, ξεχώριζαν από τα παπούτσια με τους διπλούς και τριπλούς πάτους, τα έντονα χρώματα και τα γυαλιστερά υφάσματα. 

v