Φτιάξτε μόνη σας τα πιο εντυπωσιακά Advent Calendar

Φτιάξτε μόνη σας τα πιο εντυπωσιακά Advent Calendar

Τα Advent Calendar, κοινώς ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης μέχρι τα Χριστούγεννα, είναι πλέον κάτι σαν μόδα. Όλα τα παιδιά ανυπομονούν για τον ερχομό των Χριστουγέννων και, σε μια προσπάθεια να κάνουμε τις μέρες του Δεκεμβρίου να περάσουν πιο ανώδυνα και ευχάριστα, καταφεύγουμε σε αυτήν την διασκεδαστική λύση.

Η αλήθεια είναι πως κάθε χρόνο έμπαινα στη διαδικασία να αγοράζω Advent Calendar. Ωστόσο, όταν ανακάλυψα πως μπορώ να φτιάξω μόνη μου και μάλιστα πολύ πιο όμορφα από αυτά του εμπορίου, ενθουσιάστηκα και θέλησα να μοιραστώ μαζί σας τις ιδέες που βρήκα! 

Χάρτινες μπιζουτιέρες

Με χάρτινες μικρές μπιζουτιέρες όπως αυτή της εικόνας, τις οποίες πουλάνε σε πολλά εμπορικά καταστήματα, χρυσούς μαρκαδόρους και φαντασία, μπορείτε να φτιάξετε το πιο εντυπωσιακό Advent Calendar! Κρύψτε στα συρταράκια σοκολατάκια ή άλλες μικρές εκπλήξεις, και είστε έτοιμες. 

Χρωματιστά φακελάκια

Χρειάζεστε ένα κομμάτι ξύλου, σκοινί, μανταλάκια και μικρούς φακέλους. Περάστε το σκοινί γύρο από ξύλο και κρεμάστε τους φακέλους τους οποίους έχετε ζωγραφίσει, αριθμήσει και γεμίσει με κάποια μικρή έκπληξη.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κολλήσετε τους φακέλους επάνω στο ξύλο ή σε ένα χοντρό χαρτόνι. 



Σκεύος για muffins

Μια ακόμα υπέροχη και πρωτότυπη ιδέα, είναι ένα Advent Calendar από το σκεύος που χρησιμοποιείτε για τα muffins. Γεμίστε τις τρύπες με ένα μικρό δώρο και έπειτα καλύψτε τες με χρωματιστά αριθμημένα χαρτόνια από το 1 έως το 25. 

Μικρά κουτιά

Μία άλλη ιδέα για να φτιάξετε Advent Calendar είναι τα μικρά κουτιά! Μπορεί να είναι χάρτινα ή ξύλινα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, χρωματιστά ή μονόχρωμα. Το μόνο που έχει σημασία είναι να είναι αριθμημένα και να κρύβουν ένα συναρπαστικό δώρο για κάθε μέρα του Δεκεμβρίου μέχρι τα Χριστούγεννα. 

Με ποτήρια μιας χρήσης και χαρτοπετσέτες

Εντυπωσιακό και πανεύκολο Advent Calendar μπορείτε να φτιάξετε χρησιμοποιώντας τα εξής υλικά: ποτήρια μιας χρήσης, χαρτοπετσέτες, λαστιχάκια, κόλλα και έναν μαρκαδόρο. Κολλήστε σε ένα χοντρό χαρτόνι τα ποτήρια μια χρήσης ώστε να σχηματίσουν ένα έλατο, γεμίστε τα με το 25 μικρά δωράκια και καλύψτε τα με πράσινες, αριθμημένες χαρτοπετσέτες. 

Με υφάσματα

Εάν έχετε ταλέντο στη ραπτική, πάρτε υφάσματα και κλωστές, βάλτε την φαντασία σας και δημιουργήστε τα δικό σας Advent Calendar!

 

 

v