Είμαι έγκυος σε δίδυμα και έχω ανεβάσει πίεση. Μπορεί να φταίει ότι έχω αγχωθεί ότι κάτι θα πάει στραβά;

Είμαι έγκυος σε δίδυμα και έχω ανεβάσει πίεση. Μπορεί να φταίει ότι έχω αγχωθεί ότι κάτι θα πάει στραβά;

Ερώτηση:
Καλησπέρα. Είμαι έγκυος σε δίδυμα στην 12η εβδομάδα. Η προηγούμενη εγκυμοσύνη μου δεν πήγε καλά και τερματίστηκε στις 24 εβδομάδες. Γενικά δεν είχα πρόβλημα με την πίεση όμως είχα δυο περιστατικά στη διάρκεια της τωρινής μου εγκυμοσύνης που ανέβασα 18 με 10 πίεση και 170 σφυγμούς τη μια φορά και 15 με 10 και 130 σφυγμούς τη δεύτερη. Και τις δυο φορές επανήλθε η πίεση μόνη της μόνο που μετά είχα φοβερό πονοκέφαλο και σφίξιμο στο κεφάλι. Ξεκίνησα χάπι ειδικό για τη πίεση στην εγκυμοσύνη εδώ και δυο μέρες. Η αλήθεια είναι ότι έχω υπερβολικό άγχος και φοβάμαι παρά πολύ ότι κάτι κακό θα συμβεί στην εγκυμοσύνη και σε έμενα. Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω καθώς δεν το κάνω επίτηδες απλά με καταβάλει πολύ η όλη κατάσταση. Θεωρείτε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να συμβεί κάτι κακό; Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Σας ευχαριστώ.
Απάντηση:
Η υπέρταση στην εγκυμοσύνη είναι κάτι που δεν θέλουμε καθόλου. Η ηλικία σας επίσης, είναι μία ηλικία η οποία αυξάνει τις επιπλοκές σε τέτοιες καταστάσεις υπερτασικές γι' αυτό να είστε σε συνεχή επαφή με το γιατρό σας ώστε να καταφέρετε να πάρετε τα μωρά σας στο σπίτι. Ας  σημειωθεί ότι τα Doppler της μητριαίας αρτηρίας μπορούν να δώσουν πρόγνωση για την προεκλαμψια.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v