Θεσσαλονίκη: Κλινική χάρισε ακοή σε 25 μωράκια με βαριά βαρηκοΐα

Θεσσαλονίκη: Κλινική χάρισε ακοή σε 25 μωράκια με βαριά βαρηκοΐα

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και συγκεκριμένα η ομάδα της Β' Ω.Ρ.Λ πανεπιστημιακής κλινικής του Α.Π.Θ., έκανε το ρεκόρ επεμβάσεων για το 2019 και χάρισε σε 25 βρέφη και νήπια με πολύ βαριά βαρηκοΐα τη δυνατότητα να ακούσουν για πρώτη φορά τη φωνή της μητέρα τους!

Η μέθοδος που χρησιμοποίησε ήταν η τοποθέτηση κοχλιακού εμφυτεύματος, ενώ είναι η πρώτη φορά που η Β' Ω.Ρ.Λ πανεπιστημιακή κλινική άνοιξε τις πόρτες της και έδειξε εικόνες χειρουργικής επέμβασης κοχλιακού εμφυτεύματος σε βρέφος.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της κλινικής Δρ. Κωνσταντίνο Μάρκου «η χειρουργική επέμβαση κοχλιακού εμφυτεύματος σε ενήλικες αποδίδει άμεσα αποτελέσματα ενώ σε νήπια και βρέφη ο χρόνος κατάκτησης της ακοής απαιτεί έως και τρία χρόνια».

Μιλώντας στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης , αποκάλυψε ότι στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, γεννιούνται κάθε χρόνο περίπου πενήντα παιδιά με σοβαρά προβλήματα ακοής.

Η χειρουργική επέμβαση κοχλιακού εμφυτεύματος

Το σύστημα κοχλιακού εμφυτεύματος θεωρείται η πιο σύγχρονη μέθοδος αποκατάστασης του προβλήματος της βαρηκοΐας, το κόστος του υπολογίζεται στις 27.000 ευρώ και καλύπτεται απ’ όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.



Πηγή:fumara.gr

v