«Από τη στιγμή που θα κρατήσεις το νεογέννητο μωράκι σου, απορείς πώς ζούσες χωρίς αυτό!»

«Από τη στιγμή που θα κρατήσεις το νεογέννητο μωράκι σου, απορείς πώς ζούσες χωρίς αυτό!»

Πολλές φορές, όταν έχουμε ήδη ένα, δύο, τρία... παιδιά, αμφιταλαντευόμαστε για το αν θα τα καταφέρναμε με ένα ακόμα: πάλι έγκυος, ξανά κλάματα και πάνες, διπλή κούραση και μια ρουτίνα που δε την γνωρίζουμε ακόμη, αλλά την υποψιαζόμαστε! 

Ωστόσο, μόλις το νέο μέλος της οικογένειας γεννηθεί και η μαία το ακουμπήσει στο στήθος μας, όλα μοιάζουν ασήμαντα! Το μόνο που μετράει είναι το μωράκι μας που δεν μετανιώνουμε ούτε για ένα δευτερόλεπτο που το φέραμε στον κόσμο. Όπως ακριβώς μας περιγράφει το παρακάτω κείμενο: 

«Ποτέ δεν θα μετανιώσεις που έκανες ακόμα ένα παιδί… 

Σε αυτό το σημείο, επιτρέψτε μου να διευκρινίσω πως δεν θα το μετανιώσεις ποτέ από τη στιγμή που θα το κρατήσεις στην αγκαλιά σου!

Μπορεί να το μετανιώσεις όταν είσαι 34 εβδομάδων έγκυος και χρειάζεσαι τεράστια προσπάθεια για τα πιο μικρά πράγματα ή όταν πονάς σ’ ολόκληρο το σώμα σου και ιδρώνεις χωρίς λόγο.

Αλλά μόλις το μωρό γεννηθεί και η μαία το ακουμπήσει στο στήθος σου, κάτι αλλάζει.

Όλα τα δυσάρεστα συναισθήματα εξαφανίζονται!

Μόλις το  δεύτερο (ή τρίτο, ή τέταρτο…) παιδί σου γεννηθεί, αυτόματα κλέβει ένα κομμάτι από την καρδιά σου που δεν ήξερες ότι υπάρχει!

Ξαφνικά, δεν έχει σημασία η κούραση, τα οικονομικά προβλήματα ή η απόγνωση που ίσως νιώσεις κάποιες φορές. Δεν έχει σημασία αν ο χρόνος δεν σου φτάνει. Όλα αυτά έχουν πολύ μικρή σημασία μπροστά στα παιδιά σου και ξέρεις πως, ό,τι κι αν συμβεί, στο τέλος θα τα καταφέρεις γιατί αξίζει τον κόπο.

Γνωρίζεις ότι ούτε το μετάνιωσες ούτε θα το μετανιώσεις ποτέ, κάθε φορά που φεύγεις από κοντά του και σου λείπει αφόρητα!

Σου λείπει το γέλιο του, η αγκαλιά του, η ζεστασιά του, η μυρωδιά του… Σου λείπει η προσωπικότητά του και όσα γίνεσαι όταν είσαι μαζί του.

Επειδή το αγαπάς - επειδή αγαπάς όλα τα παιδιά σου - τόσο πολύ που δεν είσαι ολόκληρη χωρις εκείνα και απορείς πώς ζούσες τόσα χρόνια μόνη σου.

 Σημείωση: Πολλές μητέρες υποφέρουν από κατάθλιψη μετά τον τοκετό και δεν νιώθουν αμέσως τα συναισθήματα που περιγράφονται παραπάνω. Θέλω να ξέρετε ότι αυτό είναι κάτι παραπάνω από φυσιολογικό και πολύ συνηθισμένο. Δεν είστε μόνες και σίγουρα είστε πολύ καλές μητέρες. Μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια και υποστήριξη.»

Πηγή: scarymommy.com

v