5 κόλπα για να προσθέσετε όγκο σε μαλλιά με λεπτή τρίχα

5 κόλπα για να προσθέσετε όγκο σε μαλλιά με λεπτή τρίχα

Τα μαλλιά μας, όπως κάθε μέρος του σώματός μας, χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή. Τα λεπτά και κατεστραμμένα μαλλιά μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για τις διατροφικές μας συνήθειες ή την υγεία μας. Ωστόσο, εάν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που έχουν λεπτή τρίχα χωρίς πολύ όγκο, υπάρχουν «κόλπα» που αν τα εφαρμόζετε τακτικά τα μαλλιά σας θα δείχνουν εντυπωσιακά, υγιή και υπέροχα!

Φτιάξετε τη δική σας μάσκα με γιαούρτι και αυγά

Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιοτίνη και βιταμίνη Β12, συστατικά  απαραίτητα για την ενίσχυση των λεπτών και λιπαρών μαλλιών. Η ιδέα να πλένετε τα μαλλιά σας με αυγά μπορεί να ακούγεται δυσάρεστη στην αρχή, αλλά τα οφέλη θα σας καταπλήξουν από την πρώτη κιόλας χρήση.

Πώς να φτιάξετε τη μάσκα: Ανακατέψτε 2 αυγά με ένα μπολ ελληνικό γιαούρτι, εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια, λουστείτε και απολαύστε τα αποτελέσματα!

 Κοιμηθείτε με τα μαλλιά σας πιασμένα κότσο

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να δώσετε όγκο στα μαλλιά σας είναι να τα δέσετε πριν κοιμηθείτε. Λουστείτε ακριβώς πριν πάτε για ύπνο, χρησιμοποιήστε ένα scrunchie και δέστε τα βρεγμένα μαλλιά σε έναν ψηλό κότσο σαν μπαλαρίνα. Με αυτόν τον τρόπο, τα μαλλιά σας το πρωί θα έχουν διπλάσιο όγκο και κύματα. Να θυμάστε είναι ότι οι μπούκλες πάντα δίνουν μια φυσική συστροφή και υφή στα μαλλιά σας.

Κάνε μασάζ με λάδι καρύδας πριν το λούσιμο

Μια μελέτη έδειξε ότι το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας πιο πυκνά, ενώ βοηθάει και στην κυκλοφορία του αίματος. Δοκιμάστε να κάνετε ένα απαλά το μασάζ στο κεφάλι σας, με κυκλικές κινήσεις και λίγες σταγόνες από λάδι καρύδας που είναι εξαιρετικά επωφελείς για τα μαλλιά.

Αποφύγετε το σίδερο για τα μαλλιά!

Η υψηλή θερμότητα βλάπτε και «σπάει» τα μαλλιά μας και ειδικά τις λεπτές τρίχες! Μετά το λούσιμο, λοιπόν, στεγνώστε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα και στη συνέχεια ένα σεσουάρ σε χαμηλή ένταση. ‘Έπειτα, αντί να χρησιμοποιήσετε σίδερο για μπούκλες, προτιμήστε τα παραδοσιακά ρόλεϊ και δώστε όγκο χωρίς να καταστρέφετε τις λεπτές τρίχες των μαλλιών σας.  

Αβοκάντο και ελαιόλαδο

Δεν χρειάζεστε χημικά προϊόντα για να δώσετε την επιθυμητή ένταση στα μαλλιά σας αφού φυσικά προϊόντα μπορούν να έχουν το ίδιο και καλύτερο αποτέλεσμα. Ανακατέψτε 1 αβοκάντο που  έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μαζί με 1 αυγό για λάμψη, λίγο ελαιόλαδο ή αργανέλαιο και μια κουταλιά μελιού και δημιουργήστε μια θρεπτική μάσκα για τα μαλλιά σας. Εφαρμόσετε την σε στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά, αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά και να τα ξεπλύνετε. Χρησιμοποιήστε την τακτικά και πολύ γρήγορα θα δείτε τη διαφορά!

Πηγή: brightside.me

v