Πώς σαμποτάρει το κάθε ζώδιο τη σχέση του με τον σύντροφό του

Πώς σαμποτάρει το κάθε ζώδιο τη σχέση του με τον σύντροφό του

Εκτός από καλή χημεία και ειλικρινή συναισθήματα, μια σχέση θέλει πολλή φροντίδα και προσοχή. Παράλληλα, θέλει να κάνουμε και αρκετή «δουλειά» με τον εαυτό μας, αφού πολλές φορές είμαστε εμείς οι ίδιοι που τη σαμποτάρουμε με τη στάση ή τις πράξεις μας. Το ερώτημα, βέβαια, είναι πως μπορούμε να γνωρίζουμε τι πρέπει να δουλέψουμε μέσα μας και ποια όρια να βάλουμε στη συμπεριφορά μας πριν βρεθούμε προ απροόπτου. Καμία ανησυχία, αφού για ακόμη μια φορά, η απάντηση βρίσκεται ξεκάθαρη στους φωτεινούς παντογνώστες, τα άστρα.

Κριός

Αυτό που εμποδίζει τον Κριό από το να ευτυχήσει αληθινά μέσα σε μία σχέση είναι η τάση του να δρα με παρορμητικότητα και απερισκεψία. Παίρνει τις πιο σημαντικές αποφάσεις χωρίς να το πολυσκεφτεί κι έτσι καταλήγει να κάνει λάθη που δεν διορθώνονται πάντα, βάζοντας μπουρλότο στις σχέσεις του από μόνος του.

Ταύρος

Για τον Ταύρο, ο χειρότερος εχθρός του μέσα σε μια σχέση είναι ο ζηλιάρης εαυτός του, τον οποίο γνωρίζει καλά και γι’ αυτό προσπαθεί πάντα να τον κρύψει καλά. Ώσπου έρχεται μια στιγμή που δεν αντέχει άλλο την εσωτερική σύγκρουση και ξεσπάει. Η συνέπεια είναι να ξαφνιάζει τον σύντροφό του και να ταράζει τα ήρεμα νερά της σχέσης τους.

Δίδυμος

Είναι πολύ δύσκολο για έναν Δίδυμο να μείνει στο ίδιο μέρος, να κάνει τα ίδια πράγματα ή να βλέπει τους ίδιους ανθρώπους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μια σχέση, όμως, απαιτεί περισσότερη σταθερότητα και αρκετή ανεκτικότητα στη ρουτίνα και την επανάληψη. Αν δεν το παλέψει, ο Δίδυμος χάνει γρήγορα το ενδιαφέρον του και η σχέση πελαγοδρομεί.

Καρκίνος

Η υπερβολική έγνοια του για τον άνθρωπο που έχει στο πλάι του, αποτελεί τη νέμεση του Καρκίνου, ο οποίος τείνει να δίνεται εξ ολοκλήρου, ώσπου ο άλλος θεωρεί την αγάπη και την αφοσίωσή του δεδομένη. Οι ισορροπίες στη σχέση διαταράσσονται και είτε φθίνει το ενδιαφέρον του άλλου, είτε ο Καρκίνος γίνεται «ο κακός» με το παραμικρό λάθος του.  

Λέων

Αχ, αυτός ο εγωισμός που, από τη μία, κάνει τον Λέοντα τόσο πληθωρικό και τόσο γοητευτικό, μα από την άλλη, δεν τον αφήνει να στεριώσει σε μια σχέση. Θεωρεί ότι του αξίζει το καλύτερο και φροντίζει να το δείχνει στον σύντροφό του. Κι όταν εκείνος νιώσει πως χάνει στη σύγκριση με κάτι ιδανικό, που υπάρχει μόνο στο μυαλό του Λέοντα, το κακό έχει γίνει.

Παρθένος

Ο κύριος... τέλειος δεν μπορεί παρά να περιμένει κι απ’ τον σύντροφό του να είναι τέλειος, να τα κάνει όλα τέλεια και να μην υστερεί πουθενά. Σε μια σχέση, όμως, η εμμονή στις λεπτομέρειες και η διαρκής αξιολόγηση του ενός απ’ τον άλλον δεν αποτελούν ευνοϊκές προϋποθέσεις ώστε να μακροημερεύσουν μαζί και αγαπημένοι.

Ζυγός

Εσωστρεφής και κρυψίνους, ο Ζυγός σαμποτάρει τη σχέση του κρατώντας τα συναισθήματά του για τον εαυτό του και κλείνοντας την πόρτα της καρδιάς του κατάμουτρα στον σύντροφό του. Το αν θα στεριώσει η σχέση του, λοιπόν, εξαρτάται απ’ την υπομονή του άλλου ώσπου να νιώσει ότι η αγάπη και η πίστη του στον Ζυγό βρίσκει ανταπόκριση.

Σκορπιός

Θεωρείται από τα πλέον ζηλιάρικα και καχύποπτα ζώδια, αλλά ο Σκορπιός καταλήγει πολλές φορές να κάνει αυτό ακριβώς για το οποίο υποπτεύεται τον σύντροφό του. Κάπως έτσι, αν οι σκηνές και οι μικροκαυγάδες του δεν βλάψουν τη σχέση, ο Σκορπιός αναλαμβάνει δράση και καταστρέφει, σε μια νύχτα, όσα είχε χτίσει μέχρι τότε.

Τοξότης

Με το μυαλό του κολλημένο στο τι λένε και τι σκέφτονται οι άλλοι, ο Τοξότης αμελεί να βάλει σε προτεραιότητα εκείνο που του λέει η λογική ή η καρδιά του. Αφήνει τη σχέση του να γίνει κτήμα τρίτων κι η γνώμη τους επηρεάζει τις αποφάσεις του σε βαθμό που καταλήγει να μην κάνει αυτό που θέλει. Και φυσικά, ούτε αυτό που θέλει ο σύντροφός του.

Αιγόκερος

Φιλόδοξος και πειθαρχημένος όσο δεν πάει, ο Αιγόκερος βάζει τους στόχους του πάνω απ’ όλα και δεν αργεί πολύ ν’ απορροφηθεί από τη δουλειά και να αφιερώσει όλον τον χρόνο του σ’ αυτήν χωρίς δεύτερη σκέψη. Το φυσικό επακόλουθο είναι να παραμελήσει το έτερο ήμισυ, οδηγώντας τον σύντροφό του στην πόρτα της εξόδου. 

Υδροχόος

Είναι ο άκρατος ιδεαλισμός του, η πίστη ότι θα βρει έναν παραμυθένιο έρωτα και η άρνησή του να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο, που καταδικάζουν πρόωρα τη σχέση ενός Υδροχόου. Ξεκινάει με όνειρα χίλια και προσδοκίες που ο σύντροφός του δεν μπορεί να ικανοποιήσει κι έτσι απογοητεύεται και το ενδιαφέρον του σταδιακά ατονεί. 

Ιχθύς

Συναισθηματικός και υπερβολικά ευαίσθητος, ο Ιχθύς δύσκολα αφήνει πίσω του το παρελθόν και οι πληγές που κουβαλά στην ψυχή του ποτέ δεν κλείνουν οριστικά. Το κακό είναι ότι δεν μπορεί να το αντιληφθεί, ώστε να το αντιμετωπίσει κι έτσι, όλο αυτό καθορίζει το παρόν και το μέλλον του, δυσχεραίνοντας κάθε επόμενη σχέση του.

Πηγή: herway.net

v