Είμαι στην 26η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και πονάω. Να σταματήσω τη δουλειά;

Είμαι στην 26η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και πονάω. Να σταματήσω τη δουλειά

Καλησπέρα σας, είμαι έγκυος στην 26η εβδομάδα. Έχω πάρει 10 κιλά και έχω αγοράκι. Τις 3 τελευταίες εβδομάδες νιώθω πόνο στο εφήβαιο, δεξιά, ειδικά όταν είμαι όρθια. Στον υπέρηχο ο γιατρός δεν μπόρεσε να δει καθαρά τι είναι. Αυτό που υποψιάζεται είναι βουβωνοκήλη. Ξέρω ότι στην εγκυμοσύνη δεν μπορώ να κάνω κάτι. Απλά, επειδή δουλεύω, θέλω νε ξέρω ποια είναι η πρόληψη. Πρέπει να σταματήσω; Όταν επιστρέφω και ξαπλώνω αισθάνομαι καλύτερα. Μήπως το επιβαρύνω και το κάνω χειρότερο; Ποια είναι η άποψη σας; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.  

Καλό θα ήταν να σταματήσετε τη δουλειά και να ξεκουράζεστε περισσότερο. Σίγουρα, με την εγκυμοσύνη επιβαρύνεται η βουβωνοκήλη. Οπότε, χρειάζεστε ξεκούραση και να μην σηκώνετε βάρη.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v