«Δύο χέρια αρκούν για να σώσουμε το παιδί μας από πνιγμό»

«Δύο χέρια αρκούν για να σώσουμε το παιδί μας από πνιγμό»

Τα παιδιά έχουν την τάση να βάζουν στο στόμα τους οτιδήποτε τους τραβάει την προσοχή, όσο μικρό κι να είναι, αγνοώντας τον κίνδυνο πνιγμού που διατρέχουν. Μάλιστα, όταν ξεκινούν τις στέρεες τροφές οι πιθανότητες να πνιγούν αυξάνονται ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ένα ξένο σώμα (τροφή ή κάποιο άλλο αντικείμενο) μπορεί να αποβεί μοιραία και σε μεγαλύτερα παιδιά ή και ενήλικες.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε παρόμοια κατάσταση και, με μερικές απλές κινήσεις, να σώσουμε μία ανθρώπινη ζωή.

Η παρακάτω αφίσα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας που θα τρέξει σε εθνικό επίπεδο όλο το 2020 με τίτλο «Δύο χέρια αρκούν για να σώσεις μια ζωή» από τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό Kids Save Lives (*)

Μελετώντας την προσεκτικά θα διαπιστώσετε ότι περιλαμβάνει τις βασικές οδηγίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών στο σχολείο, το σπίτι ή την κοινότητα από εκπαιδευμένα παιδιά ή πολίτες. Συνιστάται, μάλιστα, να τοποθετηθεί σε ελληνικά σχολεία, κοινότητες, υπηρεσίες και σημεία τοποθέτησης απινιδωτών AEDs.

 Τι πρέπει να κάνετε σε επείγοντα περιστατικά:

  • Σε περίπτωση ανεξήγητης κατάρρευσης ενός ατόμου, π.χ. από ανακοπή.
  • Σε περίπτωση πνιγμονής από ξένο σώμα, ανάλογα με το αν έχει γίνει ήπια ή πλήρης απόφραξη.

Δείτε τα σωστά βήματα πρώτων βοηθειών εδώ:

Και πατήστε Εδώ για να κατεβάσετε δωρεάν το πόστερ.

 

Πηγή:amea-care.gr

v