Πώς να κάνετε ένα στενόμακρο σαλόνι να φαίνεται μεγάλο και άνετο!

Πώς να κάνετε ένα στενόμακρο σαλόνι να φαίνεται μεγάλο και άνετο!

Το μακρόστενο σαλόνι αποτελεί αληθινή πρόκληση για όσους προσπαθούν να το διακοσμήσουν, καθώς πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να μοιάζει με τούνελ ή βαγόνι τρένου παρά με χώρο χαλάρωσης. Αν εύχεστε να είχατε ένα πιο άνετο και μεγάλο σαλόνι, τα νέα είναι καλά! Με τα παρακάτω έξυπνα κόλπα θα το πετύχετε πολύ εύκολα.

Δημιουργήστε χώρο με καθρέπτες

Ένα από τα πιο επιτυχημένα κόλπα των διακοσμητών, όταν θέλουν να «μεγαλώσουν» ένα χώρο, είναι οι καθρέπτες. Μπορείτε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του έξτρα χώρου με το να τοποθετήσετε ένα μεγάλο καθρέπτη σε ένα μεγάλο τοίχο.

Τα έπιπλα δεν πρέπει να ακουμπούν στους τοίχους

Ακριβώς επειδή ο χώρος είναι μακρόστενος, πρέπει να φροντίσετε τα έπιπλά να μην είναι «κολλημένα» στους τοίχους. Τοποθετείστε τα προς το κέντρο του σαλονιού και ο χώρος αμέσως θα γίνει πιο ζεστός και φιλόξενος.

Διαιρέστε τον χώρο

Κι όμως! Το πλεονέκτημα που έχει ένας μακρόστενος χώρος είναι ότι μπορεί να διαιρεθεί σε μικρότερες περιοχές. Αξιοποιήστε λοιπόν αυτό το κόλπο, δημιουργώντας ένα μικρό καθιστικό ή έναν χώρο για το γραφείο σας. Μάλιστα μπορείτε να διακοσμήσετε την κάθε περιοχή με διαφορετικά χαλιά ή φωτιστικά για καλύτερο αποτέλεσμα.

Βάλτε ένα έπιπλο κάθετα στο μήκος του δωματίου

Αντί να τοποθετήσετε έναν μακρόστενο καναπέ κατά μήκος του δωματίου, προτιμήστε δύο μικρότερους, τους οποίους θα βάλετε κάθετα. Αν πάλι θέλετε να αξιοποιήσετε τον καναπέ σας, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι τοποθετήσετε ορισμένες καρέκλες ή πολυθρόνες κάθετα στο μήκος για να σπάσουν το εφέ του «τούνελ».

Ράφια στους τοίχους

Όταν ο χώρος είναι μικρός είναι τεράστιο λάθος να τον «φορτώνουμε» με παραπάνω διακοσμητικά. Μια καλή λύση είναι να τοποθετήσετε ράφια στους τοίχους ή…καλάθια όπου θα φυλάσσονται διάφορα αντικείμενα που δεν σας ενδιαφέρει να βρίσκονται σε κοινή θέα.

Κουρτίνες στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο

Προτιμήστε οι κουρτίνες να έχουν το ίδιο χρώμα με τον τοίχο, έτσι δημιουργείται η αίσθηση του ύψους και το δωμάτιο φαίνεται πιο μεγάλο.

Προσοχή στο χαλί που θα επιλέξετε!

Το κόλπο για να μεγαλώσετε οπτικά το σαλόνι σας είναι να ακουμπήσετε τα μπροστινά πόδια του καναπέ πάνω στο χαλί και τα πίσω πόδια του να ακουμπούν στο πάτωμα. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνετε καλύτερη ισορροπία, ενώ τα έπιπλα «δένουν» καλύτερα μεταξύ τους.



Φωτογραφίες: pinterest.com

v