Οι ωραιότεροι κήποι της Αθήνας για πράσινες βόλτες με τα παιδιά!

Οι ωραιότεροι κήποι της Αθήνας για πράσινες βόλτες με τα παιδιά!

Εν όψει τριήμερου και εφόσον ο καιρός μας κάνει τη χάρη, είναι κρίμα να μην απολαύσουμε τον ήλιο μαζί με τα παιδιά. Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν, την ευκαιρία που μας δίνεται και ας οργανώσουμε βόλτες σε πρωτότυπα μέρη, που μέχρι στιγμής αγνοούσαμε, όπως για παράδειγμα στους ωραιότερους και καταπράσινους κήπους της Αθήνας.

Εθνικός Κήπος

Πού: Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 1

Μεγάλος, επιβλητικός και καταπράσινος! Αυτός είναι ο Εθνικός Κήπος ο οποίος εκτείνεται σε 155 στρέμματα, εκτός και αν συμπεριλάβουμε τα στρέμματα του Κήπου του Ζαππείου, με τον οποίο επικοινωνεί-τότε φτάνει τα 285! Αποτελεί χαρακτηρισμένο Ιστορικό Τόπο στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα στις συνοικίες του Κολωνακίου και του Παγκρατίου και είναι ιδανικός προορισμός για βόλτα μαζί με τα παιδιά.


Ο Κήπος έχει παιδική χαρά, λιμνούλες αλλά και καφετέρια για να απολαύσετε ένα ζεστό ρόφημα. Περιπλανηθείτε στα μονοπάτια και στα καταπράσινα ξέφωτα και ζήστε μοναδικές στιγμές με όλη την οικογένεια. Μπορείτε να τον επισκεφτείτε από την ανατολή του ήλιου μέχρι τη δύση. Λόγω Καθαράς Δευτέρας ωστόσο, το ωράριο ενδέχεται να διαφέρει γι΄αυτό καλό θα ήταν να τηλεφωνήσετε σε αυτό το νούμερο:        21 0721 5019 για να ενημερωθείτε.

Κήπος Μεγάρου Μουσικής

Πού: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη



Καθημερινά, από τις 10 το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου έχουμε την δυνατότητα να περπατήσουμε στον μεγάλο και καταπράσινο κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Καθώς ανηφορίζουμε το πλακόστρωτο δρομάκι από την πλαϊνή πύλη της Βασιλίσσης Σοφίας βρισκόμαστε σ’ ένα υπαίθριο χώρο με δέντρα, λουλούδια και όμορφα παρτέρια. Όπως διαβάζουμε και στην επίσημη ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής, κύρια φιλοδοξία του είναι να γίνει πόλος έλξης για τους πολίτες όλων των ηλικιών για να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν απ’ τους γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς της πόλης.



Εφόσον, λοιπόν, ο καιρός το επιτρέπει μπορούμε να οργανώσουμε έναν διασκεδαστικό περίπατο με τα παιδιά με πολύ παιχνίδι, γέλιο και γιατί να μην συμπεριλάβουμε και στο πρόγραμμα μια παύση για να κάνουμε πικνίκ!

Διομήδειος Βοτανικός Κήπος

Πού: Ιερά Οδός 403



Ο εντυπωσιακός Διομήδειος Βοτανικός Κήπος βρίσκεται στο Χαϊδάρι και πρόκειται πραγματικά για μια καταπράσινη όαση στα δυτικά προάστια της πόλης. Από τις 8 το πρωί έως τη δύση του ήλιου μπορούμε να απολαύσουμε τον περίπατό μας θαυμάζοντας τα δέντρα και τα φυτά από κάθε γωνιά του πλανήτη. Μάλιστα, οι διαφορετικές ιδιότητες και ονομασίες του κάθε φυτού εξηγούνται στις ξύλινες ταμπέλες! Αξίζει να περιπλανηθούμε γύρω απ’ το θερμοκήπιο και να χαλαρώσουμε για λίγο στους υπαίθριους πάγκους.



Τα παιδιά θα το λατρέψουν και θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν κοντά στη φύση ακόμα και που βρίσκεστε στην πόλη.


v