Πώς να είστε αληθινά κομψή σε 7 απλά βήματα

Πώς να είστε αληθινά κομψή σε 7 απλά βήματα

Όταν ψωνίζουμε ρούχα και εμπλουτίζουμε την γκαρνταρόμπα μας, έχουμε έναν και μόνο στόχο: να είμαστε όσο πιο κομψές γίνεται. Η κομψότητα, όμως, δεν είναι κάτι που μπορούμε να κατακτήσουμε, απλώς, ξοδεύοντας πολλά χρήματα ή γεμίζοντας την ντουλάπα μας με ρούχα της μόδας. Είναι κάτι που απαιτεί πολλά περισσότερα, όπως να αποδεχτούμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και το σώμα μας, αλλά και να κατανοήσουμε πως λειτουργούν οι κανόνες του στιλ πάνω στις αναλογίες, τις γραμμές και τους χρωματικούς τόνους μας.

Αν θέλετε, λοιπόν, να ντύνεστε με τρόπο που αναδεικνύει την ιδιαίτερη ομορφιά σας, να θυμάστε ότι οι αληθινά κομψές γυναίκες:

Γνωρίζουν τι κάνει μια γυναίκα κομψή

Μια γυναίκα θεωρείται κομψή όταν συνδυάζει την χάρη με την καλαισθησία, όχι μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στους τρόπους. Η Όντρεϊ Χέμπορν, η οποία υπήρξε η επιτομή της κομψότητας, έλεγε «η κομψότητα είναι το είδος της ομορφιάς που δεν ξεθωριάζει ποτέ». Και είναι γεγονός πως μια κομψή και προσεκτικά επιλεγμένη γκαρνταρόμπα δεν σας εξασφαλίζει μόνο την γοητεία των διαχρονικά κομψών γυναικών, σας γλιτώνει, παράλληλα, αρκετό χρόνο και χρήματα, γιατί αποτελείται από σωστά επιλεγμένα κομμάτια που ταιριάζουν σε εσάς και δεν φεύγουν ποτέ απ’ τη μόδα.

Κατανοούν τις ιδιαίτερες ανάγκες τους

Αν θέλετε να είστε κομψή δεν αρκεί να γεμίζετε τη γκαρνταρόμπα σας με τα ρούχα που σας γυαλίζουν γιατί θα καταλήξετε με πολλά ρούχα που, απλώς, δεν φοράτε ποτέ. Ξεκινήστε μελετώντας λίγο καλύτερα τον εαυτό σας: τι περιλαμβάνει η καθημερινότητά σας, πώς είναι ο χώρος εργασίας σας, τι κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας, σε τι χώρους πηγαίνετε πιο συχνά και ποιες είναι οι συνήθεις δραστηριότητές σας. Ύστερα, βάλτε με σειρά προτεραιότητας τα είδη των ρούχων που αγαπάτε περισσότερο, π.χ. παντελόνια, φούστες, σακάκια κλπ. Κατόπιν, συνδυάστε τις πληροφορίες και φτιάξτε τα πιο ταιριαστά και άνετα outfits για την κάθε περίσταση.

Επιλέγουν σωστά τα χρώματά τους

Μοιάζει απλό, αλλά το να επιλέξετε και να συνδυάσετε τα χρώματα που σαν κάνουν να φαίνεστε πιο κομψή χρειάζεται προσοχή και, φυσικά, πολλές δοκιμές. Ως απόλυτη προτεραιότητα, πρέπει να έχετε τα χρώματα που φοράτε να ταιριάζουν με τον τόνο του δέρματος (σκούρο ή ανοιχτό δέρμα με θερμά ή ψυχρά χρώματα σε λαμπερό ή ματ φινίρισμα) και να αναδεικνύουν το πρόσωπό σας. Σε δεύτερο επίπεδο, πρέπει να συνδυάσετε τα διαφορετικά χρώματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι κομψές γυναίκες συνηθίζουν να «παίζουν» με περιορισμένες, αλλά προσεκτικά επιλεγμένες παλέτες και σπανίως αποκλίνουν από αυτές.

Ξέρουν τι ταιριάζει στο σώμα τους

Η κομψότητα έχει να κάνει και με την κορμοστασιά, την άνεση και τον τρόπο που ένα ρούχο τονίζει τα δυνατά σας σημεία και κρύβει τις ατέλειές σας. Καμία γυναίκα, όσο τέλειο σώμα και αν έχει, δεν μπορεί να θεωρηθεί κομψή αν το outfit της δεν είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ή επιλεγμένο ώστε να δείχνει έτσι. Σταθείτε για λίγο μπροστά στον καθρέφτη, μετρήστε με το μάτι σας ποιες είναι περίπου οι αναλογίες σας και εντοπίστε ποια σημεία του σώματός σας χρειάζονται περισσότερη έμφαση και ποια πρέπει να υποτονιστούν. Για παράδειγμα, οι στενοί ώμοι «ανοίγουν» με οριζόντιες γραμμές ενώ οι ανοιχτοί ώμοι «κλείνουν» με κάθετες.

Δεν φοβούνται να ξεκαθαρίσουν τη ντουλάπα τους

Είναι γεγονός ότι, πολύ συχνά, οι ντουλάπες μας είναι γεμάτες από ρούχα που δεν φοράμε. Πολλά από αυτά, μάλιστα, ίσως να είναι πιο κομψά απ’ ότι νομίζουμε και τα έχουμε καταχωνιάσει χωρίς λόγο. Αδειάστε τη ντουλάπα σας, δοκιμάστε τα ρούχα σας και ταξινομήστε τα σε τρεις ομάδες με βάση το αν θα τα φορούσατε σήμερα: Ναι, όχι και ίσως. Βάλτε τα «όχι» στην άκρη και ξαναδοκιμάστε τα υπόλοιπα με σκοπό να απαντήσετε στις εξής ερωτήσεις:

  • Είναι στο χρώμα που θέλω;
  • Ταιριάζει στις αναλογίες μου;
  • Αναδεικνύει το σώμα μου με τον τρόπο που επιθυμώ;
  • Μου αρέσει ως ρούχο;
  • Θα το φορέσω σε κάποια περίσταση;
  • Κατόπιν, ξεκαθαρίστε τι κρατάτε, χαρίστε τα υπόλοιπα και ξεκινήστε την ανανέωση.

Χαίρονται να ψωνίζουν για τον εαυτό τους

Οι κομψές γυναίκες δεν βλέπουν τα ψώνια σαν μία ακόμη αγγαρεία, αλλά σαν κάτι που κάνουν επειδή αγαπούν τον εαυτό τους. Γι’ αυτό, βρείτε τον απαραίτητο χρόνο, οπλιστείτε με καλή διάθεση και ακολουθείστε τους παρακάτω κανόνες:

  • Αποφασίστε ακριβώς πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε και μην αποκλίνετε απ’ το μπάτζετ σας.
  • Δοκιμάστε όσα ρούχα χρειαστεί χωρίς να βαρυγκομείτε και μη βιάζεστε να επιλέξετε.
  • Έχετε πάντα στο μυαλό σας την χρωματική παλέτα και τη γραμμή που σας πηγαίνει καλύτερα.
  • Σιγουρευτείτε ότι ένα ρούχο είναι καλοραμμένο και κάθεται καλά στους ώμους, την πλάτη, τη μέση και τους γοφούς σας. Επίσης, αν το χρώμα, ταιριάζει τελικά με τον τόνο του δέρματός σας.
  • Σκεφτείτε λίγο μακροπρόθεσμα, αν θα το φορέσετε αρκετές φορές και αν μπορεί να συνδυαστεί καλά με άλλα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας.

Δεν βαριούνται ποτέ να επιμεληθούν την εμφάνισή τους

Είναι αλήθεια ότι, όσο καλά κι αν γνωρίζουμε τη γκαρνταρόμπα και το σώμα μας, το καλό ντύσιμο απαιτεί καλή διάθεση, καθαρό κριτήριο, χρόνο και υπομονή. Ακόμη και αν έχουμε στο μυαλό μας τι θέλουμε να φορέσουμε, πρέπει να δώσουμε τη δέουσα προσοχή σε αξεσουάρ, μακιγιάζ και μαλλιά για να μην καταλήξουμε με κάτι λιγότερο από εκείνο που επιθυμούμε και μας αξίζει. Οι κομψές γυναίκες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, αλλά φροντίζουν να είναι κομψές κάθε μέρα, όλες τις ώρες της ημέρας. Για να το κάνετε κι εσείς χωρίς να χάνετε πολύτιμο χρόνο, να θυμάστε ότι «ουκ εν το πολλώ το ευ» και να επιμένετε σε απλά outfit, με σωστές αναλογίες, χωρίς περιττά αξεσουάρ και χρώματα.

v