Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας για 14 μέρες λόγω κορονοϊού

Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας για 14 μέρες λόγω κορονοϊού

Μέχρι στιγμής, πολλά σχολεία είχαν βάλει λουκέτο, ώστε να αποφευχθεί τυχόν εξάπλωση του κορονοϊού. Πριν από λίγο, όμως, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, η αναστολή λειτουργίας θα εφαρμοστεί, προληπτικά, σε όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας για δύο εβδομάδες.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά καθώς και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά για 2 εβδομάδες για λόγους προληπτικούς ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του επικίνδυνου ιού. Το μέτρο αφορά παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια καθώς και δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Την ίδια στιγμή κι επειδή εκκρεμεί το θέμα της ενημέρωσης των γονιών για τους ελέγχους Β' τριμήνου των παιδιών που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία της χώρας,  το υπουργείο ενημέρωσε ότι προβλέπονται τα εξής:

Α) Οι γονείς και οι κηδεμόνες μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο και στην Α' και Β' τάξη Δημοτικού δύνανται να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους διδάσκοντες προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των τέκνων τους.

Β) Για τους ελέγχους μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στη Γ', Δ', Ε' και ΣΤ ́ τάξη, οι Σύλλογοι Διδασκόντων, με απόφασή τους, καλούνται να προβαίνουν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να παραδίδονται οι έλεγχοι προόδου του β' τριμήνου σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων και κηδεμόνων στο σχολείο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v