Ζουμερή τηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές

Ζουμερή τηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές

Η τηγανιά είναι ένα κλασικό πιάτο ταβέρνας και ένα από τα πιο αγαπημένα για μικρούς και μεγάλους. Βέβαια, όταν μιλάμε για τηγανιά, στο μυαλό μας έρχεται το χοιρινό που είναι ένα από τα πιο ζουμερά και νόστιμα κρέατα, κατάλληλο για πολλούς τρόπους μαγειρέματος. Κι όμως, μια τηγανιά μπορεί να γίνει μια χαρά και με κοτόπουλο, το ίδιο γευστική και ζουμερή, αρκεί να ακολουθήσετε αυτήν την απλούστατη και πολύ γρήγορη συνταγή.

Τι χρειάζεστε

800 γραμμάρια φιλέτο μπούτι κοτόπουλου σε κομμάτια

¾ της κούπας ζωμό κότας

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

1 μεσαίο κρεμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Μισή κουταλιά του γλυκού τζίντζερ τριμμένο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Τι κάνετε

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, ώσπου να ροδίσουν εξωτερικά, απ’ όλες τις μεριές. Κατόπιν, αφαιρούμε το κοτόπουλο απ’ το τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη για αργότερα.

Στο τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε για 3-4 λεπτά, ώσπου να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τις πιπεριές και σωτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη, ώσπου να  μαλακώσουν οι πιπεριές.

Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά να πάρει όλα τα αρώματα και σβήνουμε με τον ζωμό μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα μας.

Αφαιρούμε απ’ τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.

Καλή απόλαυση!

v