Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο κοτόπουλο με χυλοπίτες!

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο κοτόπουλο με χυλοπίτες!

Ένα εύκολο και ταυτόχρονα νόστιμο πιάτο που μπορούμε να φτιάξουμε με λίγα υλικά, είναι το κοτόπουλο συνοδευόμενο από χυλοπίτες. Και πιστέψτε μας, με αυτή την πεντανόστιμη συνταγή της Μαριαλένας Τερζής θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας!

Τι θα χρειαστείτε

4 μπούτια κοτόπουλο άνευ πέτσας

1 κρεμμύδι 

2 μικρά καρότα

1 σκόρδο 

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 ζωμό κότας

100ml ελαιόλαδο

500 γραμμάρια  χυλοπίτες της επιλογής σας

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Αφού κόψουμε σε κομμάτια τα λαχανικά μας, τα χτυπάμε στο multi μαζί με ελάχιστο νεράκι μέχρι να λιώσουν. Στη συνέχεια, τσιγαρίζουμε το μείγμα των λαχανικών σ΄ ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 2ο

Έπειτα προσθέτουμε στο τηγάνι τα μπούτια κοτόπουλο, αφού πρώτα τα έχουμε αλατοπιπερώσει και έπειτα τα τσιγαρίζουμε και από τις δύο πλευρές για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βήμα 3ο

Σβήνουμε με λευκό κρασί  και προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό μαζί με το ζωμό κοτόπουλο. Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά σκεπασμένο να σιγομαγειρευτεί.

Βήμα 4ο

Σ’ ένα μπολ, ζεματάμε λίγο τις χυλοπίτες και μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο τις στραγγίζουμε, τις προσθέτουμε στο ζουμί του μαζί με ένα επιπλέον ποτήρι νερό για 10 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο, δοκιμάζουμε για αλάτι και σερβίρουμε! Τόσο απλά!

Σας φάνηκε... νόστιμο; Για περισσότερες συνταγές της Μαριαλένας, ακολουθήστε την στο Instagram & στο Facebook,@greekmamachef.

 

v