Πώς να φτιάξετε το κέφι του παιδιού, αν το μαλώσατε και σας κάνει μούτρα

Πώς να φτιάξετε το κέφι του παιδιού, αν το μαλώσατε και σας κάνει μούτρα

Όταν τα παιδιά είναι πολύ μικρά, είναι συνήθως και πολύ ανυπάκουα, κάνουν του κεφαλιού τους και προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή μας κάνοντάς αυτό ακριβώς που δεν θέλουμε. Πολλές φορές, ένα νήπιο κάνει ζημιές ή σας πηγαίνει κόντρα επειδή νιώθει παραμελημένο. Αν το μαλώσετε κιόλας, τα μουτράκια του μπορούν να φτάσουν στο πάτωμα και μετά να σπαράζει η καρδιά σας που το βλέπετε σκοτεινιασμένο. Ευτυχώς, το καλό με τα ζουζούνια σας είναι ότι όσο εύκολα κατσουφιάζουν, το ίδιο εύκολα βρίσκουν το χαμόγελό τους και το προσωπάκι τους λάμπει ξανά. Αρκεί να κάνετε κι εσείς κάτι για να τους φτιάξετε τη διάθεση.

Πάρτε το παιδί αγκαλιά και διαβάστε το αγαπημένο του παραμύθι

Ένα παιδί μπορεί να αντιδράει άσχημα και να περνάτε όλοι μια ζόρικη μέρα επειδή του έχει λείψει η προσωπική επαφή μαζί σας. Ο ποιοτικός χρόνος είναι κάτι που το παιδί θέλει καθημερινά και καμιά φορά, μέσα στη ρουτίνα και το τρέξιμο, ξεχνάμε να χαλαρώσουμε και να του δώσουμε αυτό που χρειάζεται. Ανοίξτε του την αγκαλιά σας, κρατήστε το μέσα και διαβάστε μαζί το αγαπημένο του παραμύθι. Όχι, βιαστικά, όμως. Αφήστε το παιδί να δώσει τον ρυθμό και να πάει την αφήγηση προς όποια κατεύθυνση επιθυμεί για να διασκεδάσει και να σας νιώσει κοντά του.

Ετοιμάστε του ένα διασκεδαστικό αφρόλουτρο

Τίποτα δεν μπορεί να φέρει το χαμόγελο στα χείλη ενός νηπίου και να το κάνει να ξεχάσει τις «σκοτούρες του» όπως ένα μπανάκι γεμάτο αφρούς. Εκτός ίσως, από το να απολαύσει το γλιφιτζούρι του μέσα σ’ ένα μπανάκι γεμάτο αφρούς. Ετοιμάστε ένα διασκεδαστικό αφρόλουτρο με έξτρα αφρό, ρίξτε μέσα τα αγαπημένα του πλωτά παιχνίδια (παπάκια, καραβάκια κλπ.) και αν έχετε διάθεση, μπείτε κι εσείς μέσα. Και πάνω που περνάει καλά, δώστε του ένα γλιφιτζούρι και η χαρά του κυριολεκτικά θα απογειωθεί!

Βγείτε μια βόλτα για «κυνήγι θησαυρού»  

Αν η ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι φορτισμένη και το μπομπιράκι σας έχει τις μαύρες του επειδή δεν του κάνατε κάποιο χατίρι ή δεν το αφήσατε να κάνει τα δικά του, τότε ίσως είναι καλή ιδέα να βγείτε έξω για μια σύντομη περιπέτεια στη γειτονιά. Επινοήστε έναν «θησαυρό» και αναζητήστε τον στο πλησιέστερο πάρκο. Αφήστε τη φαντασία του μικρού σας να οργιάσει και προτρέψτε το να μαζέψει ότι «πολύτιμο» βρει, ώσπου να φτάσει στον πολυπόθητο θησαυρό. Γυρίστε σπίτι με τα λάφυρα και αφηγηθείτε την περιπέτειά στον μπαμπά ή τους παππούδες.  

Στήστε ένα μικρό παρτάκι

Τα πιτσιρίκια λατρεύουν τη μουσική και, με την κατάλληλη προτροπή, δεν χάνουν την ευκαιρία να χορέψουν με τον ιδιαίτερο τρόπο τους. Αν, λοιπόν, το μικρό σας έχει μουτρώσει και δεν αλλάζει διάθεση με τίποτα, βάλτε να παίζουν τα αγαπημένα του παιδικά τραγουδάκια και στήστε ένα μικρό παρτάκι στο σαλόνι ή το δωμάτιό του. Χορέψτε και τραγουδήστε πρώτη για να του δείξετε ότι περνάτε όμορφα μαζί του και να ‘στε σίγουρη ότι γρήγορα θα σας ακολουθήσει και θα περάσει υπέροχα.

Φτιάξτε ένα γλυκό μαζί και… απολαύστε το μαζί

Δεν υπάρχει παιδί που να μην αγαπάει τα γλυκά και δεν υπάρχει παιδί που δεν περνάει καλά όταν παίζει με το αλεύρι στην κουζίνα. Ετοιμάστε το χώρο για ζαχαροπλαστικές περιπέτειες και φτιάξτε ένα εύκολο, αλλά λαχταριστό γλυκό, μαζί με το ζουζούνι σας, π.χ. σοκολατένια brownies ή cupcakes μπανάνας. Δείξτε του τι πρέπει να κάνει και αφήστε το να χαζολογήσει με το αλεύρι και να βγάλει το άχτι του στη ζύμη. Θα δείτε ότι θα διασκεδάσει με την ψυχή του και θα απολαύσει ακόμη περισσότερο το γλυκό που φτιάξατε.

v