Και 5ος νεκρός- το νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού και η ενίσχυση του συστήματος υγείας

Και 5ος νεκρός- το νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού και η ενίσχυση του συστήματος υγείας

Πριν από λίγο ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα κορονοϊού, τα οποία ανέρχονται στα 35 -και προστίθενται στα υπόλοιπα με σύνολο τους 387- αλλά και τον θάνατο ενός ακόμα ανθρώπου. Από σήμερα το απόγευμα λοιπόν, η Ελλάδα μετράει τον 5ο νεκρό της, έναν 67χρονο με χρόνια προβλήματα υγείας και ο κλοιός σφίγγει ακόμα περισσότερο!

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο νέο διάγγελμά του βρισκόμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό που όμως δεν είναι ανίκητος αρκεί να τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα που βρίσκονται σε εφαρμογή και στόχο έχουν τον περιορισμό της εξάπλωσης του επικίνδυνου ιού.

Ανάμεσα στα όσα είπε, προανήγγειλε την ενίσχυση του συστήματος υγείας:

«Στο μέτωπο της υγείας, κατευθύνονται στις θέσεις τους οι 2.000 νοσηλευτές που προσλαμβάνονται άμεσα. Από σήμερα, το ΝΙΜΤΣ μετατρέπεται σε Κέντρο Νοσηλείας Περιστατικών κορονοϊού. Για τον ίδιο σκοπό επιτάσσεται το νεόδμητο ιδιωτικό θεραπευτήριο Attica στο Θριάσιο. Συνολικά προσφέρονται στο Σύστημα Υγείας 1.900 νέες κλίνες. Εύχομαι να μην τις χρειασθούμε όλες… Αλλά αυτό, όπως σας είπα, εξαρτάται από όλους μας. Είμαστε στην αρχή της μάχης, που θα είναι δύσκολη, ειδικά στο επόμενο δίμηνο!»

Έκλεισε για άλλη μια φορά καλώντας όλους τους πολίτες να ακολουθούν με ευλάβεια τα μέτρα, τονίζοντας πως μέσω αυτής της περιπέτειας θα αναδείξουμε την ατομική μας ευθύνη, τη γενναιότητα και το συλλογικό μας σθένος.

v