Ελληνίδες μητέρες ράβουν μάσκες για το νοσηλευτικό προσωπικό

Ελληνίδες μητέρες ράβουν μάσκες για το νοσηλευτικό προσωπικό

Ολόκληρος ο πλανήτης ζει έναν τρομερό εφιάλτη τους τελευταίους μήνες. Έναν εφιάλτη που για να περάσει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες, χρειάζεται απ' όλους μας δύναμη, ψυχραιμία και συνειδητοποίηση της επικινδυνότητας της κατάστασης. 

Εκτός απ' αυτό, όμως, για να αντιμετωπίσουμε τον κοινό εχθρό που λέγεται κορονοϊός, πρέπει να συμμαχήσουμε όλοι μαζί, να επιδείξουμε σύνεση και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον όπως μπορούμε. Το παράδειγμα μας δίνει μία μητέρα από την Λάρισα η οποία κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να βοηθήσει στον αγώνα κατά της πανδημίας. 

Η Γλυκερία Διώτη Μαντή από τη Λαμία, μητέρα δύο παιδιών που δουλεύουν ως νοσηλευτές σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να συμβάλει στον αγώνα των γιατρών και των νοσηλευτών όπως μπορείς.

Αυτή την περίοδο δεν επιτρέπεται να επισκεφθεί τα δυο παιδιά της, αλλά παραμένει δίπλα τους με τον δικό της, ξεχωριστό τρόπο: ράβοντας μάσκες και έχοντας στα σχέδια να ράψει σκούφους και γάντια.

Αμέσως μόλις πληροφορήθηκε ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε μέσα προστασίας όπως οι μάσκες, πήρε την απόφαση ως μοδίστρα να τις ράψει μόνη της και να τις προσφέρει σε πρώτη φάση στο Νοσοκομείο Λαμίας και στη συνέχεια στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

«Στόχος μου είναι να προτρέψω και άλλους ανθρώπους να κάνουν κάτι. Είμαστε σε πόλεμο. Οι γυναίκες το 1940 έπλεκαν φανέλες και κάλτσες για τους στρατιώτες στο μέτωπο, εμείς τώρα τι κάνουμε; Ας βοηθήσει ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Ας δώσουν ένα πιάτο φαί στο διπλανό τους που δεν έχει να φάει. Οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει…».

Οι μάσκες που ράβει είναι βαμβακερές με ύφασμα που αποστειρώθηκε και σιδερώθηκε πριν ραφτεί και έχουν θήκη για την τοποθέτηση ειδικής γάζας. Μετά τη χρήση τους μπορεί να πλυθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν.

Αν κάποια θέλει να βοηθήσει στο έργο της Γλυκερίας Μαντή στέλνοντας βαμβακερά υφάσματα και κλωστές, μπορεί να επικοινωνήσει εδώ.

Πηγή: lamiareport.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v