Πώς μπορώ να βοηθήσω την κόρη μου να αγαπήσει το σώμα της;

Πώς μπορώ να βοηθήσω την κόρη μου να αγαπήσει το σώμα της;
Ερώτηση:
Η κόρη μου έχει κάποια παραπανίσια κιλά και βλέπω ότι δεν νιώθει άνετα με το σώμα της. Είναι 8 χρονών και προσπαθώ με άθληση και διατροφή να τη βοηθήσω. Τι άλλο μπορώ να κάνω;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνωστήρια,

Η σχέση κάθε ατόμου με τον εαυτό του και την εικόνα του είναι εξαιρετικά σημαντική. Επηρεάζει και επηρεάζεται από την καθημερινότητα. Η σχέση αυτή, όπως κάθε σχέση, δεν αποτελεί μια σταθερή κατάσταση, αλλά είναι σε διαρκή εξέλιξη και επεξεργασία.

Ο τρόπος αντίληψης των πραγμάτων από την οικογένεια αποτελεί τον αρχικό τρόπο που τα παιδιά υιοθετούν ώστε να αντιληφθούν τον κόσμο. Είναι λοιπόν ιδιαίτερα σημαντική η δική σας μάτια όχι μόνο ως προς την κόρη σας, αλλά κυρίως ως προς εσάς. Καθώς ως μητέρα είστε εξαιρετικά σημαντική για την κόρη σας, αλλά και λόγω του ότι αποτελείτε τον ομόφυλο γονέα της, η δική σας η στάση ως προς το σώμα σας, τη διατροφή αλλά και τις αθλητικές δραστηριότητες αποτελούν πρότυπο για εκείνη. Εάν εσείς φροντίζετε τον εαυτό σας και αγαπάτε το σώμα σας, τότε κι εκείνη με μεγαλύτερα ευκολία θα πάρει μια τέτοια στάση. Εάν κι εσείς δυσκολεύεστε με το θέμα αυτό, τοτε κι εκείνη καθώς μεγαλώνει θα προβληματίζεται. 

Είναι λοιπόν καλό για όλους να φροντίσετε τον εαυτό σας καθώς δευτερογενώς φροντίζετε και την κόρη σας. Αγαπηστε εσάς για να της δείξετε τον τρόπο να αγαπά τον εαυτό της!

Σας ευχαριστώ!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v