Γυμναστική για παιδιά στο σαλόνι ειδικά για την καραντίνα (βίντεο)

Γυμναστική για παιδιά στο σαλόνι ειδικά για την καραντίνα (βίντεο)

Νους υγιής εν σώματι υγιεί» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρώγονοι, και είχαν απόλυτο δίκιο! Η αξία της γυμναστικής και ειδικά στα παιδιά τονίζεται με κάθε ευκαιρία από τους ειδικούς και, μέχρι πριν την καραντίνα, αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή των παιδιών μας. Αυτήν την περίοδο, όμως, η άσκηση απουσιάζει πλήρως από την ζωή τους. 

Για να αναπληρώσουμε το κενό, λοιπόν, σας προτείνουμε προγράμματα που γυμνάζουν τα παιδιά και μπορούν να τα εφαρμόσουν στο σαλόνι του σπιτιού!

Γυμναστική για παιδιά

Ας ξεκινήσουμε με... ζέσταμα, δείχνοντάς σας ένα βίντεο με απλές, γυμναστικές ασκήσεις που κάνουν τα παιδιά και στο σχολείο ή τις κινητικές τους δραστηριότητες. Για αρχή, είναι ό,τι πρέπει!

Γυμναστείτε με την Ελένη Πετρουλάκη

Επίσης, υπάρχει πάντα και το πρόγραμμα γυμναστικής της αγαπημένης και εγγυημένης Ελένης Πετρουλάκη.

Zumba

και μην ξεχνάτε πως μπορείτε να δείξετε στα παιδιά σας πως να κάνουν Zumba, την πιο διασκεδαστική γυμναστική για παιδιά!

Αεροβική μετά... χορού!

Για όσα παιδιά αγαπούν τον χορό, σας προτείνουμε ένα πρόγραμμα όπως το παρακέτω:

Pilates

Εάν τα παιδιά έχουν βαρεθεί ή δεν τους αρέσει η αερόβια γυμναστική, μπορείτε να δοκιμάστε να κάνετε Pilates! 

Γιόγκα για παιδιά 3-6 ετών

Μια άλλη μορφή γυμναστικής που αγαπούν πολύ μικροί και μεγάλοι, είναι η γιόγκα. Ας την γνωρίσουμε, λοιπόν, στα παιδιά μας με το βίντεο της Aριάδνης Οικονομίδη.

Γιόγκα για πιο μεγάλα παιδιά

Και φυσικά, η γιόγκα είναι εξαιρετική γυμναστική για όλες τις ηλικές!

Γιόγκα Frozen!

Για κλείσιμο, σας φυλάξαμε το καλύτερο - και ειδικά εάν τα κορίτσια σας είναι (ή υπήρξαν κάποτε) θαυμάστριες της Έλσας και την Άννας. Μεταφερθείτε στον μαγικό, παγωμένο κόσμο του Frozen και γυμναστείτε με την καλύτερη παρέα.

v