Πώς θα οργανώσετε το καλύτερο πάρτι γενεθλίων για το παιδί σας (ακόμη και αν δεν έχετε καλεσμένους)

Πώς θα οργανώσετε το καλύτερο πάρτι γενεθλίων για το παιδί σας (ακόμη και αν δεν έχετε καλεσμένους)

Για τρία πράγματα ανυπομονούν τα παιδιά καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου: το δώρο του Αϊ Βασίλη τα Χριστούγεννα, τις καλοκαιρινές διακοπές και φυσικά, το πάρτι γενεθλίων τους. Ειδικά για το τελευταίο, η προσμονή τους είναι μεγάλη!

Δυστυχώς, όμως τις μέρες που διανύουμε εξαιτίας του κορονοϊού, οι συναθροίσεις-πόσο μάλλον τα παιδικά πάρτι- είναι μια πολυτέλεια απαγορευμένη!

Αν πλησιάζουν τα γενέθλια του μικρού σας, μην αγχώνεστε για το πώς θα τα γιορτάσετε! Με τις παρακάτω συμβουλές θα οργανώσετε το τέλειο παιδικό πάρτι, ακόμη κι αν δεν έχετε καλεσμένους!

 

Στο κάτω-κάτω, υπάρχει τίποτα που να έχει μεγαλύτερη σημασία, από το να βλέπουμε το παιδί μας ευτυχισμένο; 

Η διακόσμηση

Τι κι αν δεν έχετε μπαλόνια και καπελάκια που να γράφουν «Χρόνια πολλά»! Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και αυτοσχεδιάστε: 

Τοποθετείστε τα έπιπλα του σαλονιού προς την μεριά του τοίχου, για να «ανοίξει» ο χώρος και να μπορέσετε αργότερα να παίξετε όλοι μαζί οικογενειακώς.

Όλα τα παιδιά έχουν αγαπημένους ήρωες: εκμεταλλευτείτε το και οργανώστε το τέλειο θεματικό πάρτι. Διακοσμήστε με αυτοκόλλητα ή ζωγραφιές τον χώρο και ντυθείτε ανάλογα την περίσταση. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι εξεζητημένο! Ειδικά, το παιδί σας μπορεί να φορέσει την αγαπημένη του αποκριάτικη στολή.

To φαγητό

Το γεγονός ότι δεν θα έχετε καλεσμένους στο πάρτι σας, δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει απ' το να φτιάξετε εύκολες αλμυρές και γλυκές λιχουδιές.

Απλά σνακ, αλλά εντυπωσιακά σίγουρα θα κάνουν τη διαφορά!

Δείτε εδώ τις πιο εύκολες αλλά πεντανόστιμες λιχουδιές, χωρίς να αφιερώσετε ώρες στην κουζίνα.

Μουσική, χορός και μπόλικα παιχνίδια

Η μουσική και το παιχνίδι είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία ενός πάρτι, ακόμη και είναι... οικογενειακή υπόθεση. Δημιουργείστε μια πίστα χορού πλαισιώνοντας τη «σκηνή» από μαξιλάρια και χορέψτε με την καρδιά σας τα αγαπημένα σας τραγούδια.

Ως προς το… μενού των παιχνιδιών, μπορείτε να συμπεριλάβετε: μουσικές καρέκλες, διαγωνισμό χορού ή τραγουδιού, κυνήγι θησαυρού και φυσικά μην ξεχάσετε να παίξετε το αγαπημένο σας επιτραπέζιο παιχνίδι.

Η τούρτα και το τραγούδι γενεθλίων

Για την τούρτα γενεθλίων δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχωθείτε. Μπορείτε να πάρετε απ' το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σας ή να δοκιμάσετε να φτιάξετε μόνη σας, και γιατί όχι με τη βοήθεια του παιδιού. Δείτε πώς σε προηγούμενο άρθρο μας.

Κάντε ακόμα πιο υπέροχα τα γενέθλια του μικρού σας, κάνοντας την τεχνολογία... φίλη σας. Καλέστε με βιντεοκλήση τους παππούδες, τους φίλους των παιδιών και τα ξαδέρφια του και τραγουδήστε όλοι μαζί το τραγουδάκι!

Μπορεί να μην είναι το κλασικό πάρτι γενεθλίων, σίγουρα όμως θα είναι ξεχωριστό και αυτό είναι που έχει σημασία για το παιδάκι σας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v