Πώς να κουρέψετε το παιδί στο σπίτι όσο είναι κλειστά τα κομμωτήρια!

Πώς να κουρέψετε το παιδί στο σπίτι όσο είναι κλειστά τα κομμωτήρια!

Τα κομμωτήρια, όπως και πολλά άλλα καταστήματα, παραμένουν κλειστά μέχρι νεοτέρας, εξαιτίας του κορονοϊού. Ωστόσο, τα μαλλιά των παιδιών μεγαλώνουν και... φουντώνουν! Σ' αυτήν την περίπτωση μην απελπίζεστε, γιατί δεν χρειάζεται να περιμένετε να ανοίξουν τα κομμωτήρια για να τα κουρέψετε.

Οι παρακάτω οδηγίες θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε την ψαλίδα και να φρεσκάρετε εύκολα την κόμμωση του παιδιού. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα ψαλίδι (κουρέματος), μια λεπτή χτένα και μια πετσέτα.

Πώς να κουρέψετε τα μαλλιά της κόρης σας

Βήμα 1ο

Πρώτα λούστε και χτενίστε πολύ καλά τα μαλλιά της, βάλτε την να καθίσει σε μια καρέκλα που να σας βολεύει στο ύψος και «τυλίξτε» την με την πετσέτα. Ξεκινήστε κάνοντας μια μεγάλη χωρίστρα στη μέση.

Βήμα 2ο

Στερεώστε με κλάμερ τα μαλλιά της κορυφής του κεφαλιού της.

Βήμα 3ο

Πιάστε μια λεπτή τούφα και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας σαν οδηγό για μήκος, κόψτε όσα περισσεύουν με το ψαλίδι. Η κουρεμένη τούφα θα είναι από εδώ και πέρα ο οδηγός σας για το μήκος. Για να κουρέψετε σωστά την επόμενη τούφα, «ενώστε» την με μέρος της πρώτης, ώστε να βεβαιωθείτε ότι το μήκος είναι σωστό και συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο.

 

Προσοχή! Αυτό που πάντα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι τα μαλλιά όταν στεγνώσουν, κονταίνουν. 

Αν έχετε απορίες, αυτό το βίντεο είναι πολύ κατατοπιστικό!

Πώς να κουρέψετε τον γιο σας

Το ανδρικό κούρεμα είναι πολύ πιο εύκολο απ' το γυναικείο και δεν θα σας δυσκολέψει ιδιαίτερα. Τα δύο «όπλα» που θα χρειαστείτε είναι ένα ψαλίδι και μια μηχανή κουρέματος.

Δείτε τα δύο βίντεο:

Τόσο απλά! Μην το φοβηθείτε και, μόλις πάρετε το κολάι, δεν θα σας σταματάει κανείς!

v