Πώς να φτιάξετε το καλύτερο φρούριο με μαξιλάρια και κουβέρτες για τα παιδιά

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο φρούριο με μαξιλάρια και κουβέρτες για τα παιδιά

Όσο η καραντίνα με τα παιδιά συνεχίζεται, η ανάγκη να περάσουμε την ώρα μας ευχάριστα και να ξεχάσουμε πως δεν μπορούμε να βγούμε απ’ το σπίτι γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Πώς μπορεί κανείς, για παράδειγμα, να υποκαταστήσει το παιχνίδι που απολαμβάνει ένα παιδί στον παιδότοπο, με τα εντυπωσιακά φουσκωτά και τις παραμυθένιες κατασκευές. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, αφού τον πιο σημαντικό ρόλο στην ψυχαγωγία ενός παιδιού δεν παίζουν τα υλικά αγαθά, αλλά η φαντασία και η διάθεση του γονιού να παίξει μαζί του.

Μ’ αυτά τα δύο εφόδια, λοιπόν, και ένα μάτσο μαξιλάρια και σκεπάσματα, φτιάχνουμε το πιο τέλειο φρούριο στη μέση του σαλονιού και μεταφερόμαστε όλοι μαζί στην καρδιά ενός συναρπαστικού παραμυθιού!

Βήμα 1ο: Μαζέψτε τα υλικά

Για να φτιάξουμε το καλύτερο φρούριο στην ιστορία, πρέπει να έχουμε όλα τα απαραίτητα υλικά. Ξεκινήστε μαζεύοντας κουβέρτες ή σεντόνια (αναλόγως το πόσο ζεστό θέλετε το φρούριό σας), μαξιλάρες, μαξιλάρια και μαξιλαράκια (και λούτρινα ζωάκια για έξτρα μαξιλάρια). Τα σκεπάσματα είναι τα υλικά για να φτιάξετε το περίβλημα και τα μαξιλάρια κάθε μεγέθους τα εργαλεία σας για να το κάνετε πιο άνετο. Φυσικά, χρειάζεστε και μπόλικα μανταλάκια και παραμάνες για να κρατάτε τα σκεπάσματα ενωμένα.

Βήμα 2ο: Οργανώστε τον χώρο και την υποδομή

Το καλύτερο δωμάτιο για να φτιάξετε το φρούριό σας είναι, φυσικά, το σαλόνι, όπου το παιδί θα νιώσει ότι συμβαίνει κατι «εξαιρετικό» (το δωμάτιό του π.χ. είναι ήδη το «φρούριό» του). Κάντε λίγο και ξεκινήστε από την υποδομή. Η ραχοκοκκαλιά του οικοδομήματός σας είναι ο καναπές, το πιο βαρύ, σταθερό και άνετο συνάμα έπιπλο του σαλονιού. Σημαντικές επίσης είναι οι καρέκλες, οι κολώνες δηλαδή που θα βάλετε στις 4 γωνίες της «σάλας», αλλά και στις 2 πλευρές των διαδρόμων σας. Αν έχετε σκάλα που ανοίγει, είναι τέλεια για το κέντρο της σάλας. Το τραπέζι του φαγητού, πάλι, μπορεί άνετα να γίνει από μόνο του, ένα χαμηλοτάβανο μυστικό δωμάτιο.

Βήμα 3ο: Χτίστε το φρούριο

Με βάση τον καναπέ, φτιάξτε την κεντρική αίθουσα, εκεί που θα αράζετε στα μαξιλάρια σας, μακριά από κάθε κίνδυνο. Σε μια άκρη της σάλας, φτιάξτε ένα μικρό «κελάρι» για τις προμήθειες, το οποίο μπορεί να είναι το χαμηλό τραπέζι του σαλονιού. Σε μια άλλη άκρη, μπορεί να φτιάξετε ένα μυστικό άνοιγμα που οδηγεί στην κρυψώνα σας π.χ. κάτω απ’ το τραπέζι του φαγητού. Η κεντρική είσοδος πρέπει να οδηγεί σε έναν διάδρομο, ώστε να μη μπορεί κανείς να μπει από αλλού και πριν την πύλη στήστε ένα οχυρό (π.χ. ένα πλαγιασμένο βοηθητικό τραπεζάκι) ως πρώτη γραμμή υπεράσπισης του φρούριού σας. Για φωτισμό, επιλέξτε μικρά πορτατίφ ή χριστουγεννιάτικα φωτάκια.

Βήμα 4ο: Στοκάρετε με προμήθειες

Δεν θα είχε νόημα να χτίσουμε ένα φρούριο, αν δεν υπήρχε ένας καλός λόγος να «κλειστούμε» μέσα, ν’ αράξουμε στη σάλα μας και να κάνουμε ό,τι μας κάνει κέφι. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, λοιπόν, στοκάρετε το κελάρι σας με σνακς, γλυκίσματα, παιχνίδια και ότι άλλο πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε για να μην ξεμυτίσετε ποτέ (παρά μόνο για τουαλέτα ή ανεφοδιασμό). Πάρτε μαζί τα αγαπημένα σας βιβλία, τα επιτραπέζια και το τάμπλετ κι ετοιμάζεστε να περάσετε μια ξεχωριστή ημέρα μακριά απ’ τη βαρεμάρα του σπιτιού!

Βήμα 5ο: Απολαύστε το

Πρώτα απ’ όλα, απομακρυνθείτε και καμαρώστε το δημιούργημά σας. Το σαλόνι σας έχει μεταμορφωθεί και το παραμυθένιο φρούριο που μόλις χτίσατε σας περιμένει. Για τα παιδιά, είναι μια ευκαιρία να παίξουν όπως δεν έχουν ξαναπαίξει ποτέ και ξαναζήσουν μέρες παιδότοπου. Για σας πάλι, είναι ευκαιρία να ξεφύγετε τελείως απ’ την πραγματικότητα της καραντίνας και να βυθιστείτε στον κόσμο των παιδιών σας, να παίξετε μαζί τους, να αφηγηθείτε φανταστικές ιστορίες και να χαλαρώσετε όλοι μαζί στην αγκαλιά του νέου σας καταφυγίου.

v