4 αλλιώτικες πράξεις καλοσύνης για να κάνετε με το παιδί το φετινό Πάσχα

4 αλλιώτικες πράξεις καλοσύνης για να κάνετε με το παιδί το φετινό Πάσχα

Το φετινό Πάσχα δεν θυμίζει σε τίποτα (σχεδόν) τα προηγούμενα που έχουμε ζήσει. Ο κίνδυνος της πανδημίας και η καραντίνα δεν μας επιτρέπουν να γιορτάσουμε την μεγαλύτερη γιορτή του ελληνισμού στο χωριό μας ή παρέα με φίλους και συγγενείς.

Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να μας εμποδίσει από το να ζήσουμε κάθε στιγμή του, έστω κι απ΄το σπίτι μας. Αυτές τις ημέρες αγάπης και αλληλεγγύης, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά απ' το να μοιράσουμε καλοσύνη, χαμόγελα και ελπίδα με τους καλύτερους βοηθούς μας: τα παιδιά! 

Και αν αναρωτιέστε πώς θα το πετύχετε, κλέψτε μερικές ιδέες απ' το παρακάτω άρθρο.

Ζωγραφίστε ένα όμορφο μήνυμα με κιμωλία στο πεζοδρόμιο

Θυμάστε πριν από μερικές εβδομάδες μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και έγινε viral με το μήνυμα «θα περάσει μαμά» που μας συγκίνησε όλους; Είναι μια εξαιρετική ιδέα που μπορεί να σας εμπνεύσει να αφήσετε και εσείς το δικό σας μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης. Προμηθευτείτε κιμωλίες και γράψτε με το παιδί τις ευχές σας σ΄ ένα πεζοδρόμιο ή ακόμη και σ' ένα κάδο απορριμάτων. Σίγουρα ο περαστικός που θα το δει, θα νιώσει όμορφα και θα πάρει δύναμη για τις μέρες που έρχονται.

Κρεμάστε μια ευχή και ένα θετικό μήνυμα στο μπαλκόνι

Ένας άλλος τρόπος να εκφράσετε την συμπαράσταση και τις ευχές σας στους γείτονες, αλλά και σ' όσους τυχαίνει να περνούν κάτω απ' το σπίτι σας, είναι να κρεμάσετε ένα μεγάλο χαρτόνι στο μπαλκόνι σας, στο οποίο θα εύχεστε «Καλό Πάσχα», «Καλή δύναμη» ή κάτι πιο αισιόδοξο όπως «Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε». Είναι αδύνατον να μη χαμογελάσεις βλέποντας μια τέτοια επιγραφή!

Αφήστε ένα συμβολικό «δωράκι» έξω από την πόρτα του γείτονα

Σκεφτείτε ν' ανοίξετε ένα πρωινό την πόρτα του σπιτιού σας και να βρείτε σ' ένα καλαθάκι βαμμένα κόκκινα αβγά, σπιτικά κουλουράκια ή ακόμα και ένα πασχαλινό τσουρέκι. Είναι μια όμορφη κίνηση γεμάτη καλοσύνη που χαρίζει χαμόγελα και μαθαίνει στο παιδί την σημασία της προσφοράς.

Γράψτε σημειωματάκια και ρίξτε τα κάτω από την πόρτα του γείτονα

Ακόμα και ένα απλό σημείωμα με ευχές όπως «να έχετε μια όμορφη μέρα» φτιάχνουν τη διάθεση και υπενθυμίζουν σ΄όλους μας ότι η ανθρωπιά, ο σεβασμός, το αληθινό ενδιαφέρον και η επικοινωνία, ακόμα και σε σκοτεινούς καιρούς, κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Άλλωστε όπως είχε πει και ο Ανρί Λακορντέρ «η καλοσύνη στις σχέσεις των ανθρώπων είναι η κύρια ομορφιά της ζωής.»

 

v