Άρση περιοριστικών μέτρων: πότε ανοίγουν δημοτικά και νηπιαγωγεία

Άρση περιοριστικών μέτρων: πότε ανοίγουν δημοτικά και νηπιαγωγεία

Όλα δείχνουν πως η «επόμενη μέρα» δεν αργεί να έρθει και πλέον μένει να δούμε πότε και πώς θα επιστρέψουμε σε μια πιο... κανονική ζωή! Όπως έχει τονίσει αρκετές φορές και η ηγεσία της χώρας, όλα θα κριθούν από τις οδηγίες των επιστημόνων οι οποίοι μας καθοδηγούν από την πρώτη στιγμή της πανδημίας. 

Όσον αφορά στα σχολεία, ο κ. Τσιόδρας έχει δηλώσει πως «μια από τις ομάδες που θα μπορούσε να εκτεθεί σταδιακά στον ιό και είναι η λιγότερο ευπαθής, είναι τα μικρά παιδιά». 

Έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις, λοιπόν, που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη, τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα,  η τελική απόφαση προβλέπει πως τα σχολεία θα ανοίξουν σε δύο φάσεις και θα ανακοινωθεί στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού  την Τρίτη.

Πότε ξεκινούν τα σχολεία

Η πρώτη φάση, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, αφορά την έναρξη των μαθημάτων για όλες τις τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου στις 11 Μαΐου και

Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 25 Μαΐου, προβλέπεται να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία με παράταση του σχολικού έτους. 

Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, η σχολική χρονιά θα παραταθεί αλλά όχι πέραν του τέλους του Ιουνίου.

Μάθημα με αντισηπτικά και έναν μαθητή ανά θρανίο

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία φαίνεται πως θα είναι πολύ διαφορετική απ' αυτήν που αφήσανε λίγες εβδομάδες πριν. Στις τάξεις θα υπάρχουν αντισηπτικά, πιθανότατα θα βρίσκεται ένας μαθητής ανά θρανίο και θα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για την επαναλειτουργία των σχολείων στο νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.

Πηγή: iefimerida.gr

v