Ο Σωτήρης Τσιόδρας γίνεται ήρωας κινουμένων σχεδίων κι εξηγεί στα παιδιά πώς θα νικήσουμε τον ιό

Ο Σωτήρης Τσιόδρας γίνεται ήρωας κινουμένων σχεδίων κι εξηγεί στα παιδιά πώς θα νικήσουμε τον ιό

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μπήκε στη ζωή μας από την πρώτη μέρα της συλλογικής μάχης με τον κορονοϊό κι η παρουσία του στο σπίτι μας μέσα από την καθημερινή ζωντανή ενημέρωση του υπουργείου, έγινε η απογευματινή μας συνήθεια. Σιγά σιγά, έγινε η φωνή που μας αγρυπνά και μας καθησυχάζει και ο σύμμαχος όλων μας σ’ αυτήν την πρωτόγνωρη περιπέτεια. Μάλλον ήταν θέμα χρόνου να γίνει και ήρωας κινουμένων σχεδίων. Έγινε κι αυτό, λοιπόν, αφού στην ταινία μικρού μήκους «Ο Μικρός Covid 19», ο Σωτήρης Τσιόδρας εξηγεί στα παιδιά τι είναι ο κορονοϊός!

Όπως μαθαίνουμε από τη σχετική ανακοίνωση, την ιδέα για το φιλμ «Ο Μικρός Covid 19», είχε η αστυνομικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, η οποία το είδε ως ένα είδος «αποστολής» με σκοπό να οδηγήσει τα παιδιά να αποκτήσουν τα συγκεκριμένα εργαλεία γνώσης.

Η δημιουργός χαρακτηρίζει τον «Μικρό Covid 19» ως ένα έργο «Απλό και καθαρό. Σκληρό αλλά και γεμάτο ελπίδα, ώστε ένα παιδί προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας να κατανοήσει την πραγματική διάσταση της άγνωστης, μέχρι σήμερα, δύναμης που μας ώθησε και μας ωθεί μακριά από ό,τι θέλουμε να κάνουμε και του συναισθήματος του φόβου που έγινε κοινό για όλους μας, τονίζοντας παράλληλα τις όμορφες μέρες που θα ξανάρθουν». 



Για την ολοκλήρωση της ιδέας της, η συγγραφέας ζήτησε τη συμβολή της συναδέλφου της (αστυνομικός κι αυτή) και γραφίστριας Μαριλένας Γκιρλέμη, του κινηματογραφιστή Γιώργου Μυλωνά, αλλά και των ηθοποιλων Βούλα Κώστα και Πάνο Κλάδη. Το αποτέλεσμα φαίνεται να τη δικαιώνει, αφού πίστεψαν όλοι στη δυναμη της ιδέας της κι αισθάνθηκαν αμέσως την επιθυμία και την ανάγκη να εμπλακούν, ώστε μαζί, να μεταδώσουν τη σπουδαιότητα του μηνύματος της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της ομαδικής εργασίας, αποτίοντας παράλληλα τιμή στους μικρούς ήρωες αυτής της συλλογικής περιπέτειας, τα παιδιά.  

Πηγή: www.lifo.gr

v