Μαμά σε απομόνωση ηχογραφεί την καρδιά της νεογέννητης κόρης της για να την νιώθει κοντά 

Μαμά σε απομόνωση ηχογραφεί την καρδιά της νεογέννητης κόρης της για να την νιώθει κοντά

Μια μητέρα «συνάντησε» για πρώτη φορά την νεογέννητη κόρη της στις 9 Μαϊου, μια μέρα πριν την γιορτή της Μητέρας και 1 μήνα περίπου μετά της γέννηση του κοριτσιού, επειδή βρισκόταν σε απομόνωση εξαιτίας του κορονοϊού.

«Όταν την κράτησα στην αγκαλιά μου δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω» είπε η 30χρονη μητέρα σε συνέντευξή της. Η ιστορία της έχει ως εξής:

 

Η Emelia Herrera - που έχει άλλη μια κόρη 3 ετών - γέννησε το δεύτερο κοριτσάκι της στις 8 Απριλίου, λίγο μετά στις 35 εβδομάδες εγκυμοσύνης, αφού είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο. Εκεί βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και ενώ δέχτηκε οξυγόνο, έχασε τις αισθήσεις της.

Όταν συνήλθε μια εβδομάδα αργότερα, έμαθα ότι της είχαν κάνει καισαρική ώστε να γεννηθεί η κόρη της, η οποία ήταν υγιέστατη και βρέθηκε αρνητική στον κορονοϊό.

«Ο σύζυγός μου με πληροφόρησε ότι ήταν υγιής και η μαμά μου ήταν στο πλευρό της. Μου είπε να μην ανησυχώ και να γίνω γρήγορα καλά» είπε συγκινημένη.

Εκείνη και ο σύζυγός της βρίσκονταν σε καραντίνα, ενώ το κοριτσάκι τους πήρε εξιτήριο και ήταν ασφαλές με τη γιαγιά του.

Η Herrera ωστόσο βρήκε ένα πρωτότυπο τρόπο να δεθεί με την κόρη της. Ειδικοί θεραπευτές απ' το Center for Performing Arts Medicine (CPAM)  κατέγραψαν τους χτύπους καρδιάς μάνας και κόρης και τους συνδύασαν με αγαπημένα τραγούδια της οικογένειας, έτσι ώστε η μία να ακούει την άλλη.

«Όλο αυτό με βοήθησε πολύ ψυχολογικά. Ήθελα να νιώσει το κοριτσάκι μου ότι δεν την έχω εγκαταλείψει και ότι κατά κάποιο τρόπο είμαι δίπλα της.» Η νέα μαμά αν και πολύ ταλαιπωρημένη από την ασθένεια, ανάρρωσε και μπόρεσε να περάσει την γιορτή της Μητέρας με τις δυο τις κόρες.

Πηγή:goodmorningamerica.com

v