Χωρίς τη μαμά στο σπίτι, η οικογένεια δεν θα ήταν η ίδια…

Χωρίς τη μαμά στο σπίτι, η οικογένεια δεν θα ήταν η ίδια…

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πως η μαμά δένει την οικογένεια. Είναι ο άνθρωπος που θα την συγκεντρώσει γύρω από το οικογενειακό τραπέζι, θα φροντίσει να είναι όλα όπως πρέπει, θα προσφέρει θαλπωρή και ζεστασιά και θα τους κάνει όλους να αισθανθούν μοναδικοί!

Με λίγα λόγια, η μαμά δίνει ολόκληρο τον εαυτό της στην οικογένειά της κι αυτό από μόνο του την κάνει αναντικατάστατη.... 

Φροντίζει για το καθημερινό πρόγραμμα

Η μαμά φροντίζει να είναι όλα υπό έλεγχο και σε μία τάξη, ώστε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να μπορούν να απολαμβάνουν ήρεμες κι ευχάριστες στιγμές. Ίσως επειδή η γυναίκα έχει την ικανότητα να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα, την καθιστά ως τον άνθρωπο που όχι μόνο φτιάχνει το καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών και του σπιτιού,αλλά φροντίζει να τηρείται και να μην παραμελούνται οι υποχρεώσεις. 

Έτσι, όταν όλα είναι τακτοποιημένα, η υπόλοιπη οικογένεια έχει την ευκαιρία να περάσει χρόνο μαζί, να ασχοληθεί με δραστηριότητες που την ευχαριστούν και να αναπτύξει βαθιές και ουσιαστικές σχέσεις. Η τάξη και η αρμονία είναι ένα μοναδικό χάρισμα κάθε μαμάς και ένα πολύτιμο δώρο σε αυτούς που αγαπά. 

Έχει πάντα μια καλή κουβέντα να πει

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει στην οικογένεια ένας άνθρωπος που κατευνάζει τα πνεύματα, εξισορροπεί τις εντάσεις και τονώνει συναισθηματικά τα μέλη της. Η μαμά, με την τρυφερότητα που τη διακρίνει, έχει πάντα μια καλή κουβέντα για όλους!

Σπάνια κάνει διακρίσεις ή κατηγορεί άσκοπα τα παιδιά της, ενώ όταν κάνει λάθος έχει το θάρρος να ζητάει συγνώμη και να το διορθώνει. Η γλυκιά κουβέντα που ακούμε από το στόμα της μάνας μας, ακόμα κι όταν χρειάζεται να είναι αυστηρή με τις επιλογές μας, είναι το φάρμακο που χρειαζόμαστε στα καλά αλλά και τα άσχημα που μας συμβαίνουν. 

Η αγκαλιά της είναι παρηγοριά

Και φυσικά, εκτός από την καλή της κουβέντα, υπάρχει πάντα και η ορθάνοιχτη αγκαλιά της για να μας παρηγορεί και να μας καθησυχάζει. Η ασφάλεια που παρέχει η μαμά στο σπίτι, εν και διαφορετική από εκείνη του πατέρα, είναι απαραίτητη και θεραπευτική! 

Η αγάπη της φωνάζει σε κάθε της κίνηση, κάθε της λέξη και συμπεριφορά και σφραγίζεται με τον καλύτερο τρόπο όταν ανοίγει τα χέρια της για να μας χαϊδέψουν, να μας κανακέψουν και να μας χαρίσουν αυτό που όλοι έχουμε ανάγκη κατά καιρούς: θαλπωρή και τρυφερότητα!

Δημιουργεί την αίσθηση της ασφαλούς φωλιάς

Μια θαλπωρή που εκπέμπει ηρεμία, τάξη και σταθερότητα. Μία ασφαλής φωλιά που είναι πάντα εκεί να μας βαστάει στα στραβοπατήματα, να μας σηκώνει στα πεσίματα και να μας γιατρεύει τις πληγές. 

Η μάνα είναι το ασφαλές μας καταφύγιο και πάντα βρίσκει έναν μαγικό τρόπο να τα κάνει όλα να φαίνονται υπέροχα και εύκολα. Η παρουσία της και μόνο συνήθως καταπραΰνει τον πόνο μας και καταλαγιάζει τις ανησυχίες μας. Με λίγα λόγια, μας κάνει να νιώθουμε περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση για να αντιμετώπισουμε όλα τα εμπόδια που μπαίνουν στο δρόμο μας. 

Εν κατακλείδι...

Η οικογένεια δεν θα ήταν ίδια χωρίς τις μαμάδες. Όπως αντίστοιχα και χωρίς τους μπαμπάδες άλλωστε... Ωστόσο, η μαμά αποτελεί το Α και το Ω για μια όμορφη, ζεστή και ασφαλή οικογένεια και όσοι έχουμε ζήσει (ή ζουμε ακόμα) με την υποστήριξη της μαμά μας, είμαστε πολύ τυχερές... 

v