Οικογένεια και εγωισμός δεν συμβαδίζουν!

Οικογένεια και εγωισμός δεν συμβαδίζουν!

Η οικογένεια είναι λέξη ιερή. Κρύβει τη δύναμή της στο «όλοι μαζί», το δέσιμο και την αλληλεγγύη. Κάθε οικογένεια είναι μία ομάδα που, άτυπα, τα μέλη της έχουν υπογράψει έναν άγραφο κανόνα: ο ένας στηρίζει τον άλλον ό,τι κι αν συμβεί.

Γιατί η οικογένεια είναι συνώνυμη της απέραντης και ανιδιοτελούς αγάπης, και αντίθετη του εγωισμού!

Όλοι για έναν και ένας για όλους

Πόσες φορές, αλήθεια, δεν έχετε «θυσιάσει» την δική σας ευχαρίστηση για τα παιδιά; Πόσες φορές δεν έχετε ακυρώσει μία έξοδο γιατί το μικρό σας ανέβασε ξαφνικά πυρετό και σας χρειάζεται; Πόσες φορές δεν στερηθήκατε τον ύπνο σας για να το καθησυχάσετε πως ο εφιάλτης του δεν ήταν αληθινός;

Η οικογένεια, βλέπετε, λειτουργεί πάντα με αυτόν τον τρόπο.  Η ευτυχία του άλλου είναι και δική σου. Όταν τα παιδιά, ο σύντροφος ή τα μέλη της οικογένειας που έχεις φτιάξει χαμογελούν, γίνεσαι αυτόματα ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου!

Στα δύσκολα πάντα μαζί!

Όλες οι δεμένες οικογένειες  αντιμετωπίζουν τις δύσκολες καταστάσεις ενωμένες και με κατανόηση. Είτε πρόκειται για κάποιο πρόβλημα υγείας, είτε για μια οικονομική αναποδιά, είτε για ένα  προσωπικό θέμα, συσπειρώνονται όλοι μαζί και ενωμένοι το αντιμετωπίζουν.

Ο εγωισμός και η προσωπική καλοπέραση δεν έχουν χώρο όταν κάποιος από τους αγαπημένους μας ανθρώπους υποφέρει. Η λύση θα βρεθεί απ' όλους και η βοήθεια είναι αυτονόητη. Ακόμα όμως κι αν η λύση δεν είναι εφικτή, όλοι θα είναι εκεί για να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν ψυχολογικά εκείνον που έχει ανάγκη.

Αλλά και στα εύκολα μαζί...

Λένε πως η πραγματική αγάπη φαίνεται όχι στη δυστυχία, αλλά στην ευτυχία σου. Μία μεγάλη επιτυχία, για παράδειγμα, κάποιοι μπορεί να την φθονήσουν – όχι, όμως, η οικογένειά σου! Εκείνη θα σταθεί περήφανα πλάι σου και θα χαρεί με τη χαρά σου σαν να ήταν δική σου.  

Εξάλλου, ήταν κοντά σου όταν έβαζες τα δυνατά σου για να πετύχεις το ακατόρθωτο και να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Σε ενθάρρυναν και σου έδιναν δύναμη όταν ήσουν έτοιμος να τα παρατήσεις. Ξενύχταγαν μαζί σου, κάλυπταν τις ανασφάλειές σου και σκούπιζαν τα δάκρυά σου σε κάθε σου αποτυχία.

Οικογένεια σημαίνει ανιδιοτέλεια κι απέραντη αγάπη...

και τελικά αυτό είναι η οικογένεια. Μια μεγάλη, ανιδιοτελής και απέραντη αγκαλιά γεμάτη αγάπη, ειλικρίνεια και τρυφερότητα.  Μια ομάδα ανθρώπων που λειτουργούν σαν μια γροθιά, έχουν τους δικούς τους κώδικες,  τις παραδόσεις τους και πιστεύουν ο ένας στον άλλον.

Η εμπιστοσύνη και τα βαθιά τους συναισθήματα τους δένουν για πάντα – στα εύκολα, στα δύσκολα, στους καβγάδες, στις παρεξηγήσεις και στις ευχάριστες στιγμές τους. Μαζί, τα ξεπερνούν όλα και στο τέλος της μέρας, μια αγκαλιά κι ένα φιλί είναι ικανά να τους κάνουν απόλυτα ευτυχισμένους.
v