Πώς να κρύψετε τα κιλά της καραντίνας με στιλ (ακόμη και στην παραλία)

Πώς να κρύψετε τα κιλά της καραντίνας με στιλ (ακόμη και στην παραλία)

Κακά τα ψέμματα, μπορεί να βγαίναμε καθημερινά για περπάτημα, αλλά στην καραντίνα φάγαμε και πολύ, που σημαίνει ότι το καλοκαίρι θα μας βρει πάλι με κάποια επιπλέον κιλάκια. Με λίγα λόγια, ενώ η «καμπύλη» του κορονοϊού όλο και ισιώνει, οι δικές σας ίσως παραμένουν σταθερά… «καμπυλωτές» και δεν ξέρετε πως να τις μαζέψετε. Μην ανησυχείτε όμως, γιατί ακόμη κι αν δεν έχετε το σώμα που είχατε υποσχεθεί στον εαυτό σας ότι θα ‘χετε αυτό το καλοκαίρι, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να καλύψετε τις ατέλειες χωρίς να καταφύγετε σε εξουθενωτικές δίαιτες της τελευταίας στιγμής.

Ψηλά το κεφάλι...

Η σωστή στάση του σώματος είναι εξαιρετικά σημαντική για την εικόνα μας καθώς, αν κρατάμε την πλάτη μας ίσια και τους ώμους μας πίσω, η κοιλιά μαζεύεται προς τα μέσα και τα περιττά κιλάκια κρύβονται από μόνα τους. Με το κεφάλι και το σαγόνι ψηλά, πάλι, αποφεύγουμε να επιδεικνύουμε το προγούλι μας, δηλαδή να προσθέτουμε κιόλας κιλά αντί ν’ αφαιρούμε. Δύο καλοί τρόποι να... στενέψετε τη σιλουέτα σας είναι να ακουμπάτε τα χέρια στους γοφούς όταν στέκεστε (για να τονίσετε τη μέση) και να σταυρώνετε τα πόδια όταν κάθεστε.

Οι κάθετες ρίγες είναι φίλες μας

Όταν θέλουμε να... χειραγωγήσουμε το βλέμμα των άλλων, οι ρίγες είναι από τους καλύτερους συμμάχους μας – ανάλογα,βέβαια, και με τον σκοπό μας. Στην περίπτωσή μας, η οριζόντια ρίγα δεν βοηθάει εκτός κι αν θέλουμε να τραβήξουμε το βλέμμα στην αληθινά λεπτή μέση μας. Επιλέξτε φορέματα με κάθετη ρίγα, χοντρή ή λεπτή, που δημιουργεί την εντύπωση μιας πιο αδύνατης φόρμας και, αν το ‘χετε με το στάιλινγκ, τολμήστε επιλέγοντας ρούχα διαγώνιες ρίγες, παράλληλες ή ψαροκόκκαλο – που κατευθύνουν το βλέμμα από πάνω προς τα κάτω.

Μη βαριέστε να ψωνίσετε εσώρουχα

Είναι κάτι που δεν αποτελεί προτεραιότητα για καμία από εμάς, αλλά για να «βοηθήσουμε» τη σιλουέτα μας οφείλουμε να ψωνίζουμε τα εσώρουχά μας ανάλογα με το πως αλλάζει το σώμα μας – βάρος, σφριγηλότητα, ηλικία, εγκυμοσύνη κλπ. Το σωστό σουτιέν αγκαλιάζει ομοιόμορφα τα στήθη και δένει στο ύψος που πρέπει, ώστε να είναι βολικό και να μη δημιουργεί δυσμορφίες. Το ίδιο ισχύει και για τα σλιπ, ειδικά το καλοκαίρι που ντυνόμαστε ελαφρύτερα και τα σημεία όπου υπάρχει κακή εφαρμογή είναι πολύ πιο ορατά. Επιλέγοντας το σωστό μέγεθος και είδος (π.χ. μπραζίλιαν) ενσωματώνετε τις ατέλειές σας στη σιλουέτα σας, αντί να τις κάνετε να ξεχωρίζουν χωρίς λόγο.

Επιλέξτε τα σωστά υφάσματα

Όλα τα υφάσματα δεν είναι τα ίδια και, μάλιστα, υπάρχουν κάποια που κολακεύουν τη γυναικεία σιλουέτα και ευνοούν τη δημιουργία μιας πιο slim εικόνας. Π.χ. τα υλικά που δεν «φουσκώνουν», όπως το βαμβάκι, το ντένιμ και το μετάξι. Επίσης, τα υλικά που βελτιώνουν τη φόρμα μας, όπως το ζέρσεϊ και το κασμίρ ή τα πιο ελαστικά συνθετικά υφάσματα που μπορούν να ανυψώνουν και να συμμαζεύουν τις ατέλειες. 

Έμφαση στη μέση και τη λαιμόκοψη

Αν σας αρέσουν τα πιο «ευρύχωρα» ρούχα, όπως π.χ. οι αέρινες τουνίκ, δώστε τους σχήμα επιλέγοντας πολύ λεπτές ζώνες που τονίζουν τη μέση χωρίς να σφίγγουν την κοιλιά. Αν μιλάμε για πουκάμισα, σηκώστε ελαφρώς τα μανίκια για να μεταφέρετε το ενδιαφέρον στα άκρα σας και βάλτε μέσα απ’ το παντελόνι μόνο το μπροστά μέρος για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση μιας πιο αδύνατης κοιλιάς. Μπορείτε επίσης να ψηλώσετε την εικόνα σας μακραίνοντας τον λαιμό και τον κορμό σας με μια κλασική λαιμόκοψη «V», ανοιχτή φυσικά, για να τραβήξετε το βλέμμα στο λαμπερό (ή μαυρισμένο) δέρμα σας. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι όσο φαρδιές είμαστε στους γοφούς και τους μηρούς, τόσο φαρδιά πρέπει να είναι και η λαιμόκοψή μας για να εξισορροπεί το πάνω με το κάτω μέρος του λουκ.

Η δύναμη των χρωμάτων

Η κλασική επιλογή για την περίπτωσή μας είναι το μαύρο, αλλά ταυτόχρονα είναι και η πιο βαρετή και καθόλου καλοκαιρινή. Τα σκούρα χρώματα, γενικώς, έχουν το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα και μπορούν να συνδυαστούν υπέροχα με λαμπερά αξεσουάρ που τονίζουν τον λαιμό, το ντεκολτέ ή τη μέση και τραβούν την προσοχή μακριά απ’ τα «αμφιλεγόμενα» σημεία. Φορέστε ένα σκούρο κομμάτι εκεί που δεν θέλετε «ένταση» (π.χ. ένα σκούρο μπλε ντένιμ που αγκαλιάζει τους γοφούς) κι ένα ανοιχτόχρωμο εκεί που θα θέλατε να εστιάζουν οι άλλοι (π.χ. ένα ζωντανό ανοιχτόχρωμο τοπ που αναδεικνύει το μπούστο σας).  Προτιμήστε τόνους του ίδιου χρώματος για την αίσθηση μιας αδιάκοπης σιλουέτας από πάνω ως κάτω ή δημιουργείστε έντονες αντιθέσεις για να τονίσετε τη μέση-δαχτυλίδι σας! 

Τακούνια… εν δράσει

Το υπέροχο με τα τακούνια είναι ότι, χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα, σηκώνουν τη λεκάνη και βελτιώνουν τη στάση του σώματός μας. Αν τα επιλέξετε και σωστά, μπορούν να μακρύνουν το πόδι σας: π.χ. μια κλασική γόβα (αλλά όχι με δέσιμο στον αστράγαλο γιατί «κόβει») ή ένα υπέροχο nude πέδιλο στον ίδιο τόνο με το πόδι σας. Αποφύγετε τα χοντροκομμένα σχέδια ή τις στρογγυλές μύτες. Ένα ντελικάτο μυτερό παπούτσι με λεπτό τακούνι που ακολουθεί τη φόρμα της γάμπας καθώς στενεύει, κολακεύει και μακραίνει αποτελεσματικά το πόδι.

Στην παραλία, όμως, τι γίνεται;

Αν έχετε την εντύπωση πως ότι και να κάνετε, η εικόνα σας θα γκρεμιστεί μόλις βγείτε στην παραλία, μην απελπίζεστε. Εφαρμόστε κάποιους από τους παραπάνω κανόνες στην επιλογή μαγιό (σκούρα χρώματα, άριστη εφαρμογή, έμφαση στα καλύτερα σημεία) και συμπληρώστε το λουκ με ένα αεράτο παρεό δεμένο στους γοφούς ή το στήθος (ανάλογα με το πιο σημείο θέλετε να κρύψετε) κι ένα «δραματικό» αξεσουάρ που τραβάει το βλέμμα (π.χ. ένα μεγάλο καπέλο που προστατεύει κιόλας απ’ τον ήλιο). Αποφύγετε τις σαγιονάρες με έντονα σχέδια (μια απλή διχάλα είναι μια χαρά ή επιλέξτε μια λιτή πλατφόρμα σε τόνους που είναι κοντά στο δέρμα σας.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι στην παραλία έχετε έναν αναπάντεχο σύμμαχο, αφού ένα σωστό μπρονζέ μαύρισμα κολακεύει και στενεύει τη σιλουέτα σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v