43χρονη γέννησε τρίδυμα στην Πάτρα και τα νέα σκόρπισαν την ελπίδα στο μαιευτήριο!

43χρονη γέννησε τρίδυμα στην Πάτρα και τα νέα σκόρπισαν την ελπίδα στο μαιευτήριο!

Η γέννηση ενός παιδιού φέρνει πάντα την ελπίδα και την αισιοδοξία-πόσο μάλλον όταν δεν πρόκειται για ένα μωρό αλλά για... τρία. Μια μητέρα από την Πάτρα καλοσώρισε στον κόσμο τα υγιέστατα τρίδυμά μας και έσπειρε την χαρά σ' όλοκληρο το νοσοκομείο!

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», η Ομάδα της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής με επικεφαλής τον διευθυντής της Παντελή Κόλλια, κατάφερε με επιτυχία να βοηθήσει στην γέννα των τριδύμων!

Ως γνωστόν η τρίδυμη κύηση είναι εκ φύσεω υψηλού κινδύνου, ωστόσο και η 43χρονη μητέρα και τα μωρά της χαίρουν άκρας υγείας. Η τυχερή μητέρα απέκτησε δύο κόρες και έναν γιο που ζυγίζουν αντίστοιχα 1.635, 1.330 και 1.478 γραμμάρια.

Καθώς η συγκεκριμένη εγκυμοσύνη είναι αρκετά απαιτητική και δύσκολη, η μητέρα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο από τις αρχές Μαϊου προκειμένου να έχει την μέγιστη προσοχή και παρακολούθηση.

Η είδηση της γέννησης των τριών μωρών σκόρπισε την χαρά και την αισιοδοξία σ' ολόκληρο το νοσοκομείο, αλλά και σε εμάς.

Τι λέει ο γιατρός

«Ηταν μία συγκλονιστική στιγμή. Εγώ υπηρετώ στο νοσοκομείο 35 χρόνια και είχα μία ανάλογη εμπειρία πριν από 20 χρόνια που γνωστή συμπολίτισσα γέννησε τρία αγοράκια» αναφέρει ο κ. Κολλιάς.  Οπως πρόσθεσε ο ίδιος «η μητέρα είναι πάρα πολύ καλά στην υγεία της και τα τρία μωρά παραμένουν στη Μονάδα Νεογνών μέχρι να πάρουν το προβλεπόμενο βάρος».

Τι είπε το προσωπικό της κλινικής

Όλο το προσωπικό της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του νοσοκομείου όλο αυτό το διάστημα ζούσε σαν μία οικογένεια την αγωνία της εξέλιξης της κύησης. «Είναι η πρώτη τρίδυμη κύηση που έχουμε εδώ στην καινούργια μας κλινική»  είπε η μαία και προϊσταμένη της Κλινικής Ιωάννα Καγκελάρη.

«Αυτά τα περιστατικά είναι πολύπλοκα και χρειάζονται μία ομάδα επιστημόνων με γνώσεις για να αντιμετωπίζονται επαρκώς. Στην προκειμένη περίπτωση υπήρξε άριστη συνεργασία της ομάδας του κ. Κολλιά, της ομάδας του κ. Κουλούρα, των μαιών, του νοσηλευτικού προσωπικού και όλων των άλλων εμπλεκομένων ώστε να προετοιμαστεί σωστά η μητέρα αλλά και το μαιευτήριο διότι μιλάμε για τρία μωρά. Επρεπε να οργανώσουμε την ανάνηψη και να προβλέψουμε τα κάθε τι που ήταν πιθανόν να προκύψει ως ανάγκη κατά τη διαδικασία της καισαρικής. Όλα πήγαν πολύ καλά. Η μητέρα και τα μωρά είναι πολύ καλά στην υγεία τους».

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v