Ο άντρας μου ψάχνει άλλες γυναίκες στον ίντερνετ και μου έχει κοστίσει πολύ. Τι να κάνω;

Ο άντρας μου ψάχνει άλλες γυναίκες στον ίντερνετ και μου έχει κοστίσει πολύ. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Γεια σας! Ο άντρας μου κοιτάζει φωτογραφίες γυναικών στο ίντερνετ - πορνό, γυμνές κλπ. Έχω πάρει κάποια κιλά, αλλά αυτό το έκανε και όταν ήμουν πιο αδύνατη. Είμαι λυπημένη. Σας ευχαριστώ.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι σημαντικό ανάμεσα στους συντρόφους να υπάρχει ουσιαστική και ειλικρινής επικοινωνία. Μέσω της επικοινωνίας οποιοδήποτε θέμα προκύπτει στην πορεία μιας σχέσης, ανοίγεται, δίνοντας πολλές δυνατότητες στο ζευγάρι να το επεξεργαστεί και να πάρει αποφάσεις για το πώς θα προχωρήσουν.

Στη δική σας περίπτωση λοιπόν, σας δυσκολεύει η στάση του συντρόφου σας. Έχει νόημα αρχικά να του μοιραστείτε τη σκέψη σας και το συναίσθημα σας. Αναφέρετε ότι είναι μια συνήθεια που έχει αρκετό καιρό και το γνωρίζετε. Επομένως έχει επίσης νόημα να δείτε τι έχετε κάνει μέχρι σήμερα, με ποιον τρόπο έχετε προσπαθήσει να προσεγγίσετε το θέμα. Διότι ο τρόπος αυτός δε μοιάζει να είναι αποτελεσματικός, οπότε χρειάζεται αλλαγή για να μην καταλήγετε να ματαιώνεστε.

Αισθάνομαι από τα λεγόμενα σας ότι σα να υπάρχουν κάποιες ενοχές μέσα σας, ως προς τα κιλά ή την εμφάνιση σας. Από τη μία λοιπόν έχετε να φροντίσετε τον εαυτό σας εφόσον εσείς κρίνετε ότι αυτό σας είναι σημαντικό, και από την άλλη έχετε να αναρωτηθείτε τι είδους συμφωνία έχετε κάνει με τον σύντροφό σας. Ότι δεν υπάρχει μέσα στη σχέση σας το αναζητάτε από έξω; Ή δουλεύετε συνεργατικά και ερωτικά ώστε να το παραξετε εντός της σχέσης σας;

Το ερώτημα είναι μεγάλο κι έτσι χρειάζεται δουλειά για να δείτε και την σχέση σας βαθύτερα. Επιδιώξτε να βουτήξετε, γιατί έτσι θα μπορέσετε και να τη χαρείτε!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v