Το πιο φωτεινό νηπιαγωγείο του κόσμου που κάνει τα παιδιά πιο δημιουργικά!

Το πιο φωτεινό νηπιαγωγείο του κόσμου που κάνει τα παιδιά πιο δημιουργικά!

Στην πόλη Τιανσούι της Κίνας βρίσκεται ένα νηπιαγωγείο με 483 πολύχρωμα κομμάτια πολύχρωμου γυαλιού που προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία φωτός, ενώ τα παιδιά μπορούν να παίξουν στα τεράστια μπαλκόνια του. 

Το αποτέλεσμα, που φέρει την υπογραφή του σπουδαίου αρχιτεκτονικού γραφείου SAKO Architects, είναι μοναδικό αφού είναι ίσως το πιο φωτεινό, ξεχωριστό και χαρούμενο νηπιαγωγείο που έχουμε δει ποτέ!

Πάνω στους κατάλευκους, «ήσυχους» τοίχους του, 483 κομμάτια πολύχρωμου γυαλιού σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου συμβάλλουν στο μοναδικό φως που διαχέεται με υπέροχο τρόπο στον χώρο, δημιουργώντας μία μοναδική ατμόσφαιρα για τα παιδιά.

Ο αρχιτέκτονας του κτιρίου Κεΐτσιρο Σάκο εξηγεί ότι βασικός στόχος της δημιουργίας του ήταν η διαμόρφωση ενός χώρου που θα είναι τόσο μοναδικός ώστε να μπορεί να ενισχύει την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών. 

«Ελπίζω ότι περνώντας την παιδική τους ηλικία κάτω από αυτό το πανέμορφο φως, θα βοηθήσει τα παιδιά στο να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους», λέει ο ίδιος. 

Εκτός από τον χρόνο που περνούν στις ευρύχωρες τάξεις του νηπιαγωγείου τα παιδιά παίζουν και κάνουν πολλές δραστηριότητες στα τεράστια μπαλκόνια του κτιρίου τα οποία είναι στρωμένα με χλοοτάπητα για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Πηγή: womantoc.gr

 

v