6 τέλειες καλοκαιρινές βόλτες για τις μέρες που δεν μπορείτε να πάτε στην παραλία

6 τέλειες καλοκαιρινές βόλτες για τις μέρες που δεν μπορείτε να πάτε στην παραλία

Kαλοκαίρι! Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου που περιμένουμε πώς και πώς μικροί και μεγάλοι, αναζητώντας αφορμές για βόλτες. Τα μπάνια στη θάλασσα είναι αυτονόητα - τι γίνεται όμως όταν δεν μπορούμε να πάμε; Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να περάσετε τέλεια το σαββατοκύριακο και πιστέψτε μας, τα παιδιά θα το ευχαριστηθούν με την ψυχή τους!

Βουτιές στην πισίνα του Club Πολύδροσο 

Αν δεν έχετε χρόνο να πάτε στην παραλία, υπάρχουν πάντα οι πισίνες οι οποίες προσφέρουν δροσιά, χαλάρωση και φυσικά παιχνίδια στο νερό. Στο Πολύδροσο Αμαρουσίου, στην οδό Καψίλη 5, βρίσκεται ο χώρος εκδηλώσεων Club Πολύδροσο, που διαθέτει μία ιδιαίτερα ευρύχωρη πισίνα για να κάνετε τις καλοκαιρινές βουτιές σας! Τις καθημερινές το εισιτήριο για τους ενήλικες είναι 12 και για τα παιδιά 10 ευρώ ενώ τα σαββατοκύριακα 17 και 12 ευρώ αντίστοιχα. Στην τιμή περιλαμβάνεται καφές ή αναψυκτικό της αρεσκείας σας. Αν πάλι επισκεφτείτε τον χώρο μετά τις 5 το απόγευμα το εισιτήριο ανέρχεται στα 10 ευρώ για όλους.

Πριν πάτε και εφόσον έχετε παιδιά κάτω των 12 ετών θα χρειαστεί να πάρετε τηλέφωνο για να κλείσετε ραντεβού, δεδομένων των τωρινών συνθηκών.

Γνωριμία με τα ζώα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Μία από τις ωραιότερες οικογενειακές βόλτες που αξίζει να κάνουμε στην Αθήνα είναι η επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα. Είναι μια αξέχαστη εμπειρία για όλους κυρίως όμως για τα παιδιά, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τίγρεις, ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις αλλά και ερπετά και πτηνά που μόνο σε εικόνες βιβλίων ή στην τηλεόραση έχουν δει.

Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να έρθουν τα παιδιά πιο κοντά στη φύση. Ρωτήστε τους υπεύθυνους του Πάρκου πληροφορίες για το κάθε ζώο και απολαύστε την κάθε στιγμή που θα βρίσκεστε εκεί. Οι ώρες λειτουργίας του Αττικού Πάρκου είναι από τις 9.00 έως 19.30 και το εισιτήριο κοστίζει για τους ενήλικες 18 και για τα παιδιά 14 ευρώ. Τα παιδιά κάτω των 3 ετών δεν πληρώνουν κάποιο αντίτιμο. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα πακέτα διαβάστε εδώ.

Χορταστική βόλτα σε ταβέρνα με παιδότοπο...

...ή μεγάλη αυλή. Αυτό το σαββατοκύριακο αφήστε το μαγείρεμα στην άκρη και πηγαίνετε να διασκεδάσετε οικογενειακώς σε μια καλή ταβέρνα για να πιείτε και να φάτε σαν άρχοντες την ώρα που τα παιδιά θα εκτονώνουν την ενέργειά τους στον παιδότοπο του μαγαζιού!

Όταν η διασκέδασή μας συνδυάζεται με αυτή των παιδιών τότε σίγουρα θα περάσουν τέλεια, μικροί και μεγάλοι! Οι επιλογές είναι πολλές και σίγουρα εξυπηρετούν όλα τα γούστα!

Χαλαρό περπάτημα στον Εθνικό Κήπο

Ο Εθνικός Κήπος βρίσκεται ανάμεσα στις συνοικίες του Κολωνακίου και του Παγκρατίου και είναι ιδανικός προορισμός για βόλτα μαζί με τα παιδιά. Στον τεράστιο χώρο υπάρχουν παιδική χαρά, λιμνούλες αλλά και καφετέρια για να απολαύσετε τον  παγωμένο καφέ σας. 

Περιπλανηθείτε στα μονοπάτια και στα καταπράσινα ξέφωτα και ζήστε μοναδικές στιγμές με όλη την οικογένεια. Μπορείτε να τον επισκεφτείτε από την ανατολή του ήλιου μέχρι και τη δύση του.

Κινηματογραφική βόλτα σε θερινό σινεμά

Μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες που μπορείτε να ζήσετε μαζί με τα παιδιά είναι να πάτε σ' έναν θερινό κινηματογράφο και να απολαύστε μαζί μια οικογενειακή ταινία. Η χαλαρή ατμόσφαιρα των θερινών, το απογευματινό αεράκι, η παγωμένη γρανίτα και το ποπκόρν κάνουν αυτή την καλοκαιρινή εμπειρία ακόμα πιο μοναδική!

Οι θερινοί κινηματογράφοι άρχισαν να ανοίγουν σταδικά από τις αρχές του μήνα και προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, οι θεατές κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις ενώ δεν υπάρχει διάλειμμα ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Ποδηλατάδα στο Τατόι

Τα βασιλικά κτήματα στο Τατόι είναι ο καλύτερος προορισμός για οικογενειακή ποδηλατάδα αφού στην τεράστια έκταση των 47.000 στρεμμάτων θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε όλοι μαζί αμέτρητα μονοπάτια!

Μόλις κουραστείτε μπορείτε να κάνετε πικ-νικ κάτω από την πλούσια σκιά των δέντρων και να ευχαριστηθείτε ακόμα περισσότερο τη βόλτα σας σ' αυτό το υπέροχο μέρος.

v