6χρονος με προβλήματα ομιλίας στήνει τη δική του επιχείρηση και μας εμπνέει

6χρονος με προβλήματα ομιλίας στήνει τη δική του επιχείρηση και μας εμπνέει

Για ένα μικρό παιδί, το να μην έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει όπως τα άλλα παιδιά δεν είναι λίγο και μπορεί αν επηρεάσει βαθιά την ψυχή και την εξέλιξή του. Αν έχει την κατάλληλη στήριξη, όμως, από γονείς και ειδικούς, όποιο και αν είναι το πρόβλημα, μπορεί να το ξεπεράσει και να κάνει θαύματα. Όπως ο 6χρονος Άλφι Μπράντλεϊ που, εν μέσω καραντίνας, έστησε τη δική του επιχείρηση κι έγινε έτσι ο νεαρότερος επιχειρηματίας της Βρετανίας!

Οπλισμένος με το παλιό χορτοκοπτικό μηχάνημα του παππού του, ο μικρός έστησε (με τη βοήθεια του πατέρα του) μια εταιρεία περιποίησης κήπων (Alfie’s Cutting Services) κι απ’ τη στιγμή που ξεκίνησε δεν έχει σταματήσει να μεγαλώνει την πελατεία του – έχει 3 τακτικούς πελάτες και πάρα πολλούς που τον προσέλαβαν για μια φορά. Με τα κέρδη, μάλιστα, αγόρασε ένα πλυστικό μηχάνημα και πρόσθεσε το πλύσιμο τζαμιών και αυτοκινήτων στις υπηρεσίες της εταιρείας.

Στις δουλειές πηγαίνει μαζί με τον πατέρα του και τηρεί όλους τους κανόνες ασφαλείας που επιβάλλονται λόγω κορονοϊού, ενώ κάνει πάντα έκπτωση σε ηλικιωμένους και εργαζόμενους στην υγεία.

Το αξιοθαύμαστο, όμως, είναι ότι πρόκειται για ένα παιδί με διαγνωσμένα προβλήματα ομιλίας που το εμποδίζουν να ακούει και να προφέρει τους ήχους που για μας είναι μια απλή συνήθεια.

Σύμφωνα με τη μητέρα του Έιμι, «Ο Άλφι δεν μιλούσε καθόλου μέχρι λίγο πριν κλείσει τα 4 χρόνια του κι αυτό είχε αρνητική επίδραση στην κοινωνικότητά του, τον έκανε να φοβάται τον κόσμο έξω απ’ το σπίτι του. Αυτή η επιχειρηματική του δραστηριότητα είναι κάτι πολύ σημαντικό για ‘κείνον. Αν κι έχει μείνει πολύ πίσω ακαδημαϊκά, είναι πλέον ένα παιδί με τρομερή αποφασιστικότητα και δουλεύει με έναν ειδικό δάσκαλο για να καλύψει τα κενά».

Ο ίδιος λέει πως όταν γίνει «εκατομμυριούχος» θα αγοράσει ένα μεγάλο γκαράζ για τον μπαμπά του και το θείο του, ώστε να δουλεύουν όλοι μαζί, προσθέτοντας ότι θα ήθελε «όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο να είναι ευτυχισμένοι!» 

Πηγή: dailymail.co.uk

v