Πώς μπορώ να ελέγξω αν είμαι γόνιμη;

Πώς μπορώ να ελέγξω αν είμαι γόνιμη;

Ερώτηση:
Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιου είδους εξέταση που να δείχνει κατά πόσο είναι εύκολο να μείνω έγκυος. Έχω κάνει αφαίρεση θυρεοειδή και η περίοδός μου τις περισσότερες φορές είναι σταθερή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Απάντηση:

Η ηλικία σας, δεν μου λέτε το βάρος και το ύψος σας, είναι μια ηλικία πολύ καλής γονιμότητας. Θα έλεγα ότι είναι η κορύφωση της γυναικείας γονιμότητας (τα 28-29). Από εκεί και ύστερα χρειάζονται ορμονικές εξετάσεις, προγεστερόνη 21-23η ημέρα κύκλου, έλεγχος του θυροειδούς, υστεροσαλπιγγογραφία και μια γυναικολογική εξέταση με υπέρηχο.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v