Καλοκαίρι 2020: ονειρεμένες οικογενειακές διακοπές, που δε θα σας κοστίσουν μια περιουσία

Καλοκαίρι 2020: ονειρεμένες οικογενειακές διακοπές, που δε θα σας κοστίσουν μια περιουσία

Οι φετινές διακοπές, έπειτα από την περιπέτεια που περάσαμε (και ενδέχεται να... ξαναπεράσουμε από το φθινόπωρο), είναι σχεδόν επιβεβλημένες! Βέβαια, για μια τετραμελή οικογένεια, οι διακοπές κοστίζουν αρκετά και οι καιροί είναι ασυνήθιστοι και δύσκολοι!

Βρήκαμε λοιπόν πέντε προορισμούς στους οποίους μπορείτε να απολαύσετε πιο οικονομικές διακοπές αλλά και με ασφάλεια αφού είτε πρόκειται για μέρη που δεν μαζεύουν πολύ κόσμο, είτε για μεγάλες πόλεις που μπορείς εύκολα να τηρήσεις τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας. 

Σίκινος, το διαμάντι των Κυκλάδων: Διακοπές χωρίς αυτοκίνητο!

Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια: €36,5 / άτομο, Zante Ferries

Η Σίκινος είναι ένα κυκλαδίτικο νησί του Αιγαίου Πελάγους, που βρίσκεται μεταξύ των νήσων Φολέγανδρου και Ίου και σε απόσταση 14 και 10 μίλια αντίστοιχα. Από τον Πειραιά απέχει 102 μίλια, περίπου 8 ώρες.

Πρόκειται για ένα ήσυχο νησί που θα σε γοητεύσει με την παρθένα ομορφιά, τα υπέροχα φυσικά τοπία με την κυκλαδίτικη λιτότητα και τον ανόθευτο παραδοσιακό χαρακτήρα του. Είναι ιδανικός προορισμός για χαλαρωτικές διακοπές δίπλα στην θάλασσα, μακριά από τα πιο κοσμικά νησιά των Κυκλάδων.

Ειδυλλιακές παραλίες, παμπάλαια μονοπάτια, ανέμελες βόλτες στη γραφική Χώρα, ξέγνοιαστες βραδιές και θεσπέσιες τοπικές γεύσεις στις ταβέρνες του νησιού σε περιμένουν!

Πού να μείνετε

Sea View
Κυκλαδίτικο σπίτι για 4 άτομα
Διανυκτέρευση: €50

Ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα, με 2 υπνοδωμάτια, κλιματισμό, πλυντήριο, εξοπλισμένη κουζίνα και όλα όσα χρειάζεται μια οικογένεια για οικονομικές, άνετες και ευχάριστες διακοπές. 

 

 

Κύμη, το «Μπαλκόνι του Αιγαίου»: Διακοπές με αυτοκίνητο

Απόσταση από Αθήνα: 80.7 km - περίπου 1,5 ώρα 
Διόδια: €6,10

Αμφιθεατρικά χτισμένη στα ανατολικά της Ευβοίας, σε προνομιακή θέση, 200 μέτρα ψηλότερα από την επιφάνεια της θάλασσας, διαθέτει πανοραμική θέα στο πέλαγος, γι’ αυτό και αποκαλείται «Μπαλκόνι του Αιγαίου».

Το καταπράσινο περιβάλλον, τα άφθονα νερά, οι πεντακάθαρες παραλίες συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο για διακοπές. Κάνοντας μια βόλτα στον παραδοσιακό οικισμό παρατηρήστε τα χαρακτηριστικά σπίτια, δείγματα «κουμιώτικης» αρχιτεκτονικής, κυρίως νεοκλασικά καπετανόσπιτα.  Από το λιμάνι της Κύμης μπορείτε να πάρετε το ferry boat για Σκύρο.

Πού να μείνετε

Το Πέτρινο
Πέτρινο σπίτι για 4 άτομα
Διανυκτέρευση: €47

Πέτρινο σπίτι 105 τ.μ στον Άγιο Βλάση, οικισμός του οικισμός Δήμου Κύμης. Αποτελείται από ένα υπνοδωμάτιο, σαλόνι-κουζίνα και μπάνιο.Επίσης έχει έναν μεγάλο εξωτερικό υπαίθριο χώρο (αυλή) με BBQ και φούρνο.

Διάθετει ξυλόσομπα στο σαλόνι,είναι πλήρως εξοπλισμένο από οικιακό εξοπλισμό και οικιακές συσκευές στην κουζίνα του,έχει κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια και σίτες,κάμερα στην κεντρική είσοδο,φιλοξενεί άνετα 4 άτομα σε ένα μεγάλο διπλό κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο και σε έναν καναπέ-κρεβάτι στο σαλόνι.

 

Σχοινούσα: πανέμορφες παραλίες, δεν χρειάζεται αυτοκίνητο!

Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια: €34 / άτομο, Blue Star Ferries

Η Σχοινούσα βρίσκεται στις Μικρές Κυκλάδες, το σύμπλεγμα νησιών νοτιοανατολικά της Νάξου, και είναι ιδανικός προορισμός για χαλάρωση και ηρεμία. Αν ψάχνεις ένα μέρος για να ζήσεις την καλοκαιρινή ραστώνη, να απολαύσεις κυκλαδίτικα τοπία, να βουτήξεις σε πεντακάθαρα νερά και να μην έχεις έγνοια με τις μετακινήσεις τότε η Σχοινούσα είναι το νησί που αναζητάς αυτό το καλοκαίρι.

Το νησί είναι μικρό και έτσι οι περισσότερες αποστάσεις γίνονται με τα πόδια. Η Σχοινούσα έχει επίσης πολλά εύκολα μονοπάτια για πεζοπορία, με τα οποία φτάνεις σε πιο μακρινές, πανέμορφες παραλίες, αλλά και σε σημεία με φοβερή θέα στο Αιγαίο. Αν και μικρή σε μέγεθος, η Σχοινούσα έχει πολλές παραλίες, εύκολα προσβάσιμες, με εντυπωσιακά νερά.

Πού να μείνετε

Amalthea Studio Schinousa
Ολόκληρο κατάλυμα για 4 άτομα

Διανυκτέρευση: €90

Το διαμέρισμα βρίσκεται σε ένα ήσυχο περιβάλλον στον οικισμό Μεσαριά , από τα μπαλκόνια του αγναντεύεις τη θάλασσα, τα Κουφονήσια, την Νάξο και το γραφικό οικισμό της Μεσαριάς.

Καλαμάτα, το στολίδι της Πελοποννήσου: Διακοπές με αυτοκίνητο

Απόσταση από Αθήνα: 238 km - περίπου 2,5 ώρα
Διόδια: €13,95

Η Καλαμάτα αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για όσους θέλουν να ανακαλύψουν τον νομό Μεσσηνίας, αφού βρίσκεται στο κέντρο του νομού και μόλις μια ώρα από τους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Συνδυάζοντας αρμονικά βουνό και θάλασσα, η αρχοντική πόλη της Καλαμάτας σας προσκαλεί να την γνωρίσετε και να εξερευνήσετε τον παραδεισένιο τόπο της Μεσσηνιακής Μάνης.

Το κέντρο της πόλης αποτελείται από πλακόστρωτους δρόμους, μικρές πλατείες, γραφικά σοκάκια που συνθέτουν το ιδανικό περιβάλλον για να αφουγκραστεί κάποιος το παρελθόν. 

Πού να μείνετε

K&K Studio
Διαμέρισμα για 4 άτομα

Διανυκτέρευση: €40

Πολύ ζεστός πλήρως εξοπλισμένος και λειτουργικός χώρος καινούργιας κατασκευής στον τρίτο όροφο οικίας. Η καταπληκτική θέα που ξεκινάει από τον Ταϋγετο συνεχίζει στη Βέργα, απλώνεται σε όλο τον Μεσσηνιακό κόλπο και καταλήγει σε μία πανοραμική εικόνα της πόλης θα ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς.

Η πανέμορφη παραλία της Καλαμάτας απέχει περίπου 800 m, και το κέντρο της πόλης 700m. Ιδανίκή περιοχή για εξορμήσεις στον Ταϋγετο, στη Μάνη και στην υπόλοιπη Μεσσηνία.

Χανιά 

Ακτοπλοϊκά: €43 / άτομο (παιδιά μέχρι 16 ετών δεν πληρώνουν), ANEK Lines
Αυτοκίνητο: €81

Τα Χανιά είναι μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε είτε με αυτοκίνητο ώστε να γνωρίσετε όλο το νησί, είτε να χρησιμοποιήσετε τα λεωφορεία της γραμμής. 

Η παλιά πόλη, οι φημισμένες της παραλίες, οι πεζόδρομοι, το ιστορικό λιμάνι και τα πεντακάθαρα νερά συνθέτουν μια πόλη εκπάγλου καλλονής που θα σας κερδίσει με την πρώτη ματιά! 

Πού να μείνετε

Cosy
Διαμέρισμα με πισίνα
Διανυκτέρευση: €40

Ένα πανέμορφο διαμέρισμα κοντά στο κέντρο των Χανίων αλλά και στις παραλίες Καλαθάς, Σταύρος και Μαραθί. Διαθέτει 1 κρεβατοκάμαρα, καναπέδες - κρεβάτια, κουζίνα αλλά και πισίνα! 

 

v