Η μητρότητα ποτέ δεν παύει να είναι υπέροχη, ακόμα κι όταν τα παιδιά δεν σε χρειάζονται πια...

Η μητρότητα ποτέ δεν παύει να είναι υπέροχη, ακόμα κι όταν τα παιδιά δεν σε χρειάζονται πια...

Ο χρόνος περνάει γρήγορα και εμείς οι μαμάδες το γνωρίζουμε καλά αυτό. Τη μια στιγμή τα παιδιά μας ήταν μωρά στην αγκαλιά μας και τώρα πηγαίνουν σχολείο και έχουν φίλους. Έχουμε τόση ανάγκη να χαρούμε και να χορτάσουμε τα μικρά μας που πολλές φορές έχουμε ευχηθεί να παγώσουμε τον χρόνο. Το ίδιο ένιωθε και η παρακάτω μαμά, μέχρι που οι κόρες της μεγάλωσαν και έγιναν δυο υπέροχες γυναίκες και η ίδια συνειδητοποίησε ότι είναι υπέροχο να είσαι μαμά ακόμα κι αν τα παιδιά σου είναι μεγάλα.

«Θυμάμαι κάποτε να είμαι στην ουρά του σουπερμάρκετ με τις μικρές μου κόρες, όταν ένα ζευγάρι πίσω μου να σχολίασε το πόσο γλυκές είναι. Ήμουν έτοιμη να γυρίσω και να τους ευχαριστήσω όταν ο σύζυγος ρώτησε τη γυναίκα του αν της λείπει ο καιρός που τα παιδιά τους ήταν μικρά. Και οι δυο τους απάντησαν μεγαλόφωνα ''όχι'' και αμέσως έβαλαν τα γέλια.

Είχα στενοχωρηθεί πολύ. Ήθελα να τους πω ότι τους άκουγα και ότι ήξερα πόσο δύσκολο είναι να έχεις μικρά παιδιά γιατί το ζούσα καθημερινά. Ήμουν μια μαμά που έμενε στο σπίτι όλη την ώρα, φροντίζοντας τα πάντα και όλους. Και ένιωθα τύψεις για το γεγονός ότι ήμουν συνεχώς κουρασμένη και δεν απολάμβανα τη μητρότητα έτσι όπως έπρεπε.

Τώρα τα χρόνια έχουν περάσει και τα δυο μου κορίτσια είναι πλέον 23 και 21 χρονών και είμαι πολύ περήφανη που τις είδα να μεγαλώνουν και να γίνονται δυο υπέροχες γυναίκες.

Η κάθε μαμά απολαμβάνει περισσότερο μια ηλικία με τα παιδιά της απ' ότι μια άλλη. Η καλύτερή μου φίλη για παράδειγμα, τρελαινόταν από χαρά όταν οι γιοι της ήταν μωρά, ενώ εμένα μου άρεσε όταν τα κορίτσια μου ήταν 4 και 6 χρονών αντίστοιχα.

Αυτά τα χρόνια είναι είναι αρκετά απαιτητικά και πρέπει να δώσεις το 120% του εαυτού σου στα παιδιά σου. Δεν είναι εύκολο, αλλά τα καταφέρνουμε! Και δεν πειράζει αν νιώθουμε ανακούφιση που τα παιδιά μας έχουν μεγαλώσει και εκείνες οι μέρες έχουν περάσει πια. 

Γιατί όταν έχουν μεγαλώσει, έχουμε πλέον υπέροχους ανθρώπους για να κάνουμε παρέα. Και έχουμε βάλει κι εμείς το χεράκι μας στην εξέλιξή τους-και αυτό το κάνει ακόμα πιο σπουδαίο.

Είναι υπέροχο να ξέρεις ότι βοήθησες το παιδί σου να αναπτυχθεί, να ανακαλύψει τις δυνάμεις του και να σταθεί στα πόδια του.

Βλέπω πολλές μαμάδες να δυσκολεύονται να αποδεχτούν πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Θέλουν να παραμείνουν μικρά και να τα χορτάσουν ακόμα παραπάνω. Καταλαβαίνω απόλυτα πως νιώθουν! Όταν η μια μου κόρη ήταν 5 χρονών θυμάμαι να θέλω να σταματήσω τον χρόνο.

Αυτό όμως δεν γίνεται! Γι' αυτό είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούμε όλο μας τον χρόνο μαζί τους και να αποδεχτούμε το γεγονός ότι τα παιδιά μας μεγαλώνουν γρήγορα και ότι κάποια στιγμή θα φύγουν από κοντά μας.

Να είστε κοντά στα παιδιά σας! Αγκαλιάστε τα, παίξτε μαζί τους, φιλήστε τα... Ναι, θα μεγαλώσουν γρήγορα και κάποια στιγμή θα ανοίξουν τα δικά τους φτερά. Δεν είναι άσχημη εμπειρία. Θα είστε ακόμα η μαμά τους και πάντα θα είστε στο πλευρό τους.

Αλήθεια, το να είσαι μαμά όταν τα παιδιά σου είναι μεγάλα είναι υπέροχο! Και ίσως πεις και εσύ κάποτε ότι δεν θα γύριζες με τίποτα πίσω στην παιδική ηλικία.»

Πηγή: herviewfromhome.com

v