«Απ' όταν έγινα μαμά, αναρωτιέμαι πώς ζούσα τόσα χρόνια χωρίς τα παιδιά μου...»

«Απ όταν έγινα μαμά, αναρωτιέμαι πώς ζούσα τόσα χρόνια χωρίς τα παιδιά μου...»

H ζωή μας αλλάζει δραματικά μόλις γίνουμε μαμάδες! Ξαφνικά, δεν υπάρχουμε μόνο για τον εαυτό μας, ούτε απολαμβάνουμε την ελευθερία μας όποτε το θελήσουμε. Προτεραιότητά μας γίνονται τα παιδιά και φροντίζουμε τα δικά τους θέλω και ανάγκες, αφήνοντας για λίγο καιρό στην άκρη τα δικά μας.

Αυτή η νέα πραγματικότητα όμως είναι κάνει τα πάντα πιο φωτεινά και ουσιαστικά! Όπως λέει και αυτή η μαμά, μπορεί κάποιες φορές να αναπολεί τη ζωή της πριν γίνει μαμά, όμως, δεν μπορεί να τη φανταστεί χωρίς το παιδί της.

 

«Όταν γεννήθηκε ο γιος μου όλα άλλαξαν στη ζωή μου, όπως το τι σημαίνει ευτυχία και ελευθερία. Στην αρχή, μου φαινόταν δύσκολο το να θυσιάσω τα θέλω και τις ανάγκες μου. Μου έλειπε ο παλιός μου εαυτός και η αυτονομία μου. Ήθελα λιγότερες ευθύνες, περισσότερο ύπνο και να μπορώ οποιαδήποτε στιγμή να φύγω απ' το σπίτι χωρίς κανένα άγχος.

Μου έλειπε το να είμαι ανεξάρτητη. Όταν ήμουν έγκυος δεν μπορούσα να φανταστώ πώς θα ήταν η ζωή μου μετά το παιδί. Ποτέ μου δεν σκέφτηκα ότι ο γιος μου θα με ακολουθούσε παντού και εμένα αυτό θα με γέμιζε χαρά.

Σιγά-σιγά συνήθισα τον νέο μου ρόλο και αποδέχτηκα τη νέα μου ταυτότητα. Βρήκα την ευτυχία στο να φροντίζω τον γιο μου και να περνάω πολλές ώρες μαζί του. Ξαφνικά δεν μου έλειπε η ελευθερία μου.

Θυμάμαι τη ζωή μου πριν γίνω μαμά, όμως, δεν μπορώ να τη φανταστώ χωρίς τον γιο μου. Όλα πριν, ήταν αυθόρμητα και ανέμελα χωρίς όμως κάποιο νόημα.

Η καθημερινότητά μου είναι πιο ουσιαστική από ποτέ. Θα μαγειρέψω και θα θέλω να σου φτιάξω κάτι ξεχωριστό. Θα πάμε ένα ταξίδι και θα βγάλουμε πολλές φωτογραφίες μαζί. Θα παίξουμε με τις ώρες και στο τέλος θα ξαπλώσουμε στο κρεβάτι χαχανίζοντας μέχρι να σε πάρει ο ύπνος.

Η ζωή μου έχει νόημα, επειδή υπάρχεις σ' αυτή. Το γέλιο και η φωνούλα σου με γεμίζουν ενέργεια και λιώνω κάθε φορά που σε βλέπω να ανακαλύπτεις κάτι καινούριο. Θέλω να σε βοηθήσω να χαρείς τον κόσμο και να σταθείς στα πόδια σου. Κι ας νιώθω ένα τσίμπημα στην καρδιά μου στη σκέψη ότι κάποια στιγμή θα φύγεις μακριά μου. Τότε θα πρέπει να θυμηθώ πώς είναι να ζεις ξανά μόνος σου.

Γι' αυτό θα προσπαθήσω να σε χορτάσω όσο το δυνατόν περισσότερο τώρα και θα φροντίσω να σου αφιερώσω όλη μου την ενέργεια και όρεξη για να χτίσουμε τις πιο όμορφες αναμνήσεις.

Η ζωή είναι μικρή και θέλω να είναι γεμάτη. Αν την παρομοιάσουμε με βιβλίο, τα χρόνια πριν από το παιδί μου ήταν μονάχα ο πρόλογος

Ελεύθερη μετάφραση από herviewfromhome.com

v